Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ако си мислите, че името „Изправи се! Мутри вън!“ е малоумно, ще сте абсолютно прави

Мрежата

Ако си мислите, че името „Изправи се! Мутри вън!“ е малоумно, ще сте абсолютно прави

Снимка:

Формацията „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова и „Отровното трио“ ще се регистрират за предстоящите избори като коалиция с името „Изправи се! Мутри вън!“. Това обявиха самите те вчера  при събирането на подписи на столичния площад „Славейков“. Те ще бъдат внесени във вторник в ЦИК за регистрация на коалицията. Събраните досега подписи са 4000 от изискуемите 2500.

Ето какви реакции предизвика името на новата коалиция във Фейсбук:

Николай Облаков, журналист

„Ако си мислите, че името „Изправи се! Мутри вън!“ е малоумно, ще сте абсолютно прави.

Това обаче не е случайно, а съвсем преднамерено - за да стане огромен скандал, когато не ги пуснат да се явят с такова име, удобно раздухан от присъдружните медии, които ще са доволни, че няма да им се наложи поне един ден да търсят някое паднало камъче или локвичка.

Разбира се, това е само дребен елемент от истеричната кампания на новия Отечествен фронт за дискредитиране предварително на изборите по схемата:

„Предлагаме нещо малоумно, за да мрънкаме като не го приемат и да имаме готово оправдание, като претърпим вече все по-очертаващия се провал“

Което няма да накара някого да гласува за тях, защото никой не обича загубеняците.“ 

 Цветан Фиков, журналист

„А сега си представете, че триото е вече в парламента. Става Бабикян или Хаджимуйчо да чете декларация от името на парламентарната им група и започва:

„Декларация от името на ПГ на „Изправи се! Мутри вън!“

Или „ние от името на „мутри вън“ ще гласуваме против...

Смях в залата! Не е сериозно!“

Веселина Седларска, журналист

„Обявявам конкурс за превод на английски на името на новата политическа формация „Изправи се! Мутри вън!“.“

 

Мартин Димитров, творчески директор на рекламна агенция

Наистина не ми излиза от главата. КАК ТАКА „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“!?!?!? Хора, способни да кръстят така политическата си коалиция, са хора, способни да кръстят детето си Халапеньо. Никога не вярвайте на хора, способни да кръстят детето си Халапеньо!

И никой ли не се замисли как звучи тази глупост в нормалния живот!?

„Добър ден, обаждаме се от „Изправи се! Мутри вън!“ Веднага затваряш. И не просто затваряш, а затваряш потресен докъде могат да стигнат ало-измамниците.

Слава Богу, че не работят ресторантите. Защото не знам как запазваш маса за трима на името на „Изправи се! Мутри вън!“.

Или, запознаваш се с момиче. Тя те пита с какво се занимаваш, а ти казваш: „Ами, депутат съм от „Изправи се! Мутри вън!“. По-точно, кандидат-депутат. Преди бях от „Отровното трио“, но нали се обединихме с „Мутри вън!“. Веднага би си тръгнала, по-добре излъжи и кажи, че си водопроводчик, поне ще те помисли за сръчен. А ако е по-възрастна дама, дори може да направи асоциация с немските филми с водопроводчици и да ти се отвори парашута.

А представяте ли си, ако братя Галеви вземат, та се върнат!? И звънят на Мая да я питат как е, какво, що, а тя им вика – „Ами аз сега съм в „Изправи се, Мутри вън!“. Изобщо не знам дали братя Галеви биха схванали иронията.

Но още от името ти става ясно, че говорим за ултимативно творческо безсилие.“                                                                                             

Симеон Славчев, председател на Политическа партия МИР

„Мутрите викат дръжте мутрите ...

Доста грозно и непочтено е да откраднеш и да използваш лозунга от справедливите граждански протести „Мутри вън“ за регистрация на коалиция с такова име ...

Този акт сам по себе си говори достатъчно за тези, които уж се представят за алтернатива ...

Мутри вън - означава всички физически, икономически и политически мутри на прехода вън!

Мая Манолова и всички около нея, които или управляваха заедно с ГЕРБ, или са много близки на Бойко Борисов, или се готвят да управляват заедно с него са именно такива - политически и икономически мутри ...

Радостната новина е, че българският народ е мъдър и видя още в зародиш поредната #подмяна, която мутрите и задкулисието му готвят.

От всички нас зависи да ги спрем!

Дела трябват, а не думи!

Гласувайте, българи! На 4-ти април #масово и #машинно гласувайте!

Само така ще спрем поредната #подмяна!“                                                                     

             

Александър Христозов

 

А как ще се казва коалицията между "Изправи се - мутри вън" и "Българско лято" - "Лято - вън"?                                                                                                                                          

А как ще се казва коалицията между "Изправи се - мутри вън" и "Българско лято" - "Лято - вън"?
2323
11 коментара
 
Харесване
 
 
 
Коментар
 
 
Споделяне
 
 

Коментари (8)

кесо Ама Николай Облаков не иска да разбере, че това е коалиция на малумниците и името задължително трябва да отговаре на субекта. Иначе техния "специфичен електорат" от малумници няма да ги припознае.
08.02.2021 13:08 / Отговор
БГ Ще има поредното преброяване на "дебилите"!
08.02.2021 14:06 / Отговор
От Борис Станимиров: “Да се създава илюзия, че нещо добро може да дойде от партии с имена „Няма такава държава“ или „Мутри вън“ е опасно подриване на демокрацията, на идеята за всичко европейско, цивилизовано и „Западно“, за което демократичната общност от българите полага усилия през последните 30 години.
Подобни „проекти“ не могат да бъдат антисистемни и не могат да донесат алтернатива, защото „системата“, срещу която трябва да са „анти“ и да разрушат е вредна тъкмо защото се гради на грозна Гьобелсова пропаганда и груб популизъм.
Антисистемно може да е само нещо, което носи повече приличие, а не още по-дивашко неприличие....
08.02.2021 15:49 / Отговор
Тартаковер Само твърде глуповат човек, каквито изобилстват в това помийно сайтче, може да бъде повлиян от евтините внушения на политически мисирки, нарекли себе си журналисти. Въпреки че с подобни писания уринират върху професията и показват, че е втората най-древна.
Не мисля че е необходимо да обосновавам думите си с много примери. Достатъчен е един ГЕРБ. Гражданите за Европейско Развитие на България, така я развиха европейски, че я закотвиха с най-тежката мъртва котва на дъното на Европа !!!
08.02.2021 17:22 / Отговор
Йес! Борис Станимиров, депутат от Реф. блок!
08.02.2021 17:56
Дърт пенсиониран даскал Изрязваш ли стари обувки за чехли пред вратата?Умирисал си входа на кисело зеле!Изкъпи се!Не давай нещо,което не можеш да предложиш!
08.02.2021 21:21
Идеално си им е името! Името съответства на пошлата им, криминално платена циркаджийска същност, на членския състав и на поведението им. Те не трябва да се казват по друг начин. Триото и Манолова трябва да бъдат обявени за царете на кича. Едно време незаслужено за такава беше набедена Сашка Васева, но в сравнение с тях тя е като корифей на естетиката. Щом имат шанс да минат 4 %-та бариера в значи има хора ,които не би ги било срам да гласуват за тях и да ги набутат в парламента. Те са основният проблем и заслужават да ги управляват точно такива.
08.02.2021 18:17 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още