Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ако властта падне сега, ще има служебен кабинет на Радев – в най-тежките есенни или зимни месеци

Мрежата

Ако властта падне сега, ще има служебен кабинет на Радев – в най-тежките есенни или зимни месеци

Снимка:

От Фейсбук профила на Мила Искренова

С риск да разочаровам много от приятелите си тук: Не вярвам, че тези, които искат властта сега мислят за доброто на България. Защото, ако мислеха за доброто на България, щяха да изчакат изборите, а не да организират стихийни безредици и протести с абсолютно неясни желания на участващите в тях 9 месеца преди избори.

Ако властта падне сега, ще се създаде служебен кабинет в рамките на 1-2 месеца, в периода на най-тежките есенни или зимни месеци… И то в момент, когато има опасност от зараза. В момент, в който се очаква икономически спад и кризата вече настъпва. В момент, в който към България се гледа с особено внимание отвън.

Участниците в тези протести имат разнородни желания, ако изобщо знаят какво точно искат, освен да свалят „мафията“. Бих им казала, че мафията е толкова дълбоко вкоренена в манталитета на нацията, че ако искат да я изметат, тук ще останат само бабите им.

Едни искат да пуснат дискотеките и баровете, други са националисти, трети искат мутрите да напуснат (каквото и да значи това), изпълнявайки интересите на други мутри....Четвърти са отишли да повикат на площада, разхождайки кучетата си. Пети протестират, защото им е скучно. Шести са почтени хора, които мислят, че смяната на властта ще оправи живота им (каквото и да значи това).

Съжалявам, скъпи приятели, но помня много добре протестите от 2013. Сегашните са съвсем различни и аз не мога да се отъждествя с тях. Резултатът от всичко това ще бъде доста смущаващ. Но, за да познаем някого, трябва да вкусим плодовете му.

Бъдете щастливи! И като изгоните мафията ми се обадете да се похвалите!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още