Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Аламанов: Президентът вместо да се държи като фейсбук трол...

Мрежата

Аламанов: Президентът вместо да се държи като фейсбук трол...

Снимка:

Експертът по комуникациите Любомир Аламанов, Фейсбук

Президентът изпратил поредна позиция, в която пак мрънкал нещо, че е добре да се взимат мерки, че правителството няма програма, че трябва по-добро разпределение на ресурсите.

По принцип няма лошо. И ние правим това в социалните мрежи. Критикуваме правителство, депутати, общините, полицията, щаба и който друг се сетим.

За пореден път ще кажа, че президентът не трябва да се държи като фейсбук трол. Той можеше да направи много неща. Например:

Президентът можеше да избере една сфера и да предложи няколко конкретни мерки. Няколко, но негови, които той и екипът му са измислили. И да ги предложи на управляващите за реализация.

Президентът можеше поне една кампания за набиране на средства да направи. Както фирми, организации и отделни личности направиха. Значи Лазар Радков може да си загуби времето и да активира хиляди хора, за да осигури апарати за болниците, а президентът не може, така ли?

Президентът можеше да направи кампания като Българската Коледа. Например Българския Великден. И с личен пример да запали хората да даряват.

Президентът можеше да отиде не само на посещение в болница, а и малко да поработи като доброволец. Отново с личен пример да вдъхнови лекари, масова публика, други политици.

Президентът можеше да направи информационни кампании. Да разработи с екипа си клип, или листовка, или плакат, или нещо, каквото и да е, но да има полза за хората. Хората да научат нещо. Да си кажат, ето, президентът ни съветва, хайде да направим така.

Президентът можеше много неща да направи. Но предпочете само да мърмори как правителството не работи добре. Това не е алтернатива. Да мърморя мога и аз. Или който и да е от хилядите мърморещи в социалните мрежи. Президентът трябваше да създава. Президентът пропусна възможността да се отличи. Президентът пропусна своя Великден. Точно като БПЦ. Жалко.

Кризата разкрива много от скритите качества на политиците. Или липсата на такива. Следващите предизборни кампании ще бъдат много интересни.

Пазете се! Спазвайте правилата! Пазете близките си!

Хубав ден!  


Коментари (2)

Тома Браво! Чудесно е, че почитаемият г-н Аламанов се е освободил напоследък от хомота на псевдодесните и анализира обективно ситуацията в страната ни.
27.04.2020 22:33 / Отговор
Йолист Чакалов Президента се държи като робот командван от от Путин и Москва,което всъщност си е самата истина.
Какво може да предложи този партиен секретар,нищо абсолютно нищо защото е много прост и най важното излъга и заблуди българския народ,че той е Натовски офицер и ще служи за пример на народа си.!
Много е жалко защото той се оказа засекретена партийно комунистическа отрепка готов да служи на враговете ни от Русия.Анатема за националния предател Румен Радев -московската подлога.
28.04.2020 15:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още