Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Алек Оскар алармира за „недостойно поведение“ от страна на Полина Паунова

Мрежата

Алек Оскар алармира за „недостойно поведение“ от страна на Полина Паунова

Алек Оскар алармира за недостойно поведение от страна на Полина Паунова - Tribune.bg

От Фейсбук профила на Алек Оскар

Когато, вчера,  споделих с възмущение антисемитската шега на журналистката Полина Паунова, вярвайки, че тя не осъзнава какво точно е написала, не допусках, че тя използва подобен хумор от повече от 15 години.

Споделям малка част от публикациите през годините, които разтревожени представители на еврейската общност в България ми изпратиха през последните 24 часа.

Това, което най-много ме разтревожи, бе замесването на медицинския си проблем от преди 1 година, като оправдание за антисемитското си поведение днес.

Грозно е, особено от човек, който е с претенции да бъде либерално-прогресивен.

И да, антисемитизъм е не само разпространението на расистки или ксенофобски обиди, но и внушенията и конспиративните теории, залегнали в монументалния “учебник” по антисемитизъм - “Протиколите на старейшините от Цион”, в които детайлно се разказва за богатите и скъперни евреи, които управляват света.

По повод на тези недопустими прояви, ОЕБ “Шалом”, Централен израелтянски духовен съвет, Федерация на ционистите в България, Организсция на приятелите на Израел в България и Американски еврейски комитет ще внесем сигнали до Комисията за защита от дискриминация (КЗД), Национален координатор за борба с антисемитизма, както и ще отправим официално питане до “Економедия” дали приемат за нормално подобно поведение от журналист, работещ за медията им.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати