Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Александър Сиди: Македония няма да влезе в ЕС, докато не изкорени антибългаризма

Мрежата

Александър Сиди: Македония няма да влезе в ЕС, докато не изкорени антибългаризма

Александър Сиди: Македония няма да влезе в ЕС, докато не изкорени антибългаризма - Tribune.bg
Снимка:

Македония няма да влезе в ЕС, докато не изкорени антибългаризма, написа във фейсбук страницата си съпредседателят на ВМРО Александър Сиди по повод обещанието на върховния представител по външната политика и сигурност на ЕС Жозеп Борел, че Европа няма да остави членството на Македония и Албания без движение в рамките на френското председателство.

За българския политик е още по-скандално, че Жозеп Борел заплашва да окаже натиск не върху политиците в Скопие да спазват Договора за добросъседство, а натиск върху България.

„Според този висш европейски политик позицията на държавата ни „... е и подарък за Русия. Тази ситуация позволява на Москва да продължава да навлиза в тази зона“, изумен е българският политик от поредната лъжлива мантра на Брюксел. Според Сиди изказването е  породено от непознаването на източноевропейската и в частност на историята на Балканите.

„Ако Борел беше прочел и ред европейска история, щеше да е наясно, че именно македонизмът е руската идеология, създадена от Коминтерна, за да отдели българите от двете страни на Осогово. И ако беше прочел по този въпрос, щеше да е наясно, че точно България, чрез наложеното вето, спира македонизма (създаден и подкрепян от Коминтерна, разбирай Русия) да се разпространи в Европа“, напомня съпредседателят на ВМРО.

Александър Сиди още веднъж обръща внимание и на факта, че Македония е част от НАТО и това трябва да е достатъчна гаранция за прекратените пътеки на руско влияние.

„Ето тук обаче идва и поредното лицемерие на европейските лидери и на „големия батко“ оттатък океана. Именно те с натиска си над България без условия да допусне антибългарската коминтерновска македонистка политика в ЕС, реално с едната ръка узаконяват не друго, а руското влияние на Балканите, докато с другата гръмко налагат икономически санкции на Кремъл“, възмутен е българският политик.

Острата позиция на Александър Сиди продължава с обръщение към Борел да се запознае с близката история на ВМРО, България и руското влияние.

„Партньорството ние го разбираме като равнопоставеност. ЕС явно не. Брюкселските чиновници се държат като онези управлявали СССР или Югославия. Един такъв управник на Югославия беше Александър Караджорджевич. С него равнопоставен диалог води Владо Черноземски в Марсилия…. Чети бе, Борел, чети я тази история…“, обръща се към чиновникът от Брюксел съпредседателят на ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo Те,много *напредналите*,западняци,не знаят собствената си история,камо ли да знаят нашата!Затова трябва постоянно да им се набива в кратуните историческата истина!
17.05.2022 13:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати