Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Депутатите на БСП с декларация да бъде подкрепен клеветническия пасквил срещу България

Мрежата

Депутатите на БСП с декларация да бъде подкрепен клеветническия пасквил срещу България

Снимка:

Кое още не е ясно относно съвкуплението на „Демократична България“, БСП и президента, пита евродепутатът Александър Йорданов

От профила във Фейсбук на евродепутата Александър Йорданов

ПРЕДСТОИ ГЛАСУВАНЕТО НА КЛЕВЕТНИЧЕСКАТА РЕЗОЛЮЦИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ

Опитът на евродепутатите от европейската десница - Европейската народна партия и Европейските консерватори и реформисти, да направят по балансирана антибългарската резолюция ( Инициативата „Кънев-Йончева“), чрез внасянето на над 40  изменения, завърши с очакван, поне от мен, НЕУСПЕХ. Почти всички предложения бяха отхвърлени при гласуването. Останаха само шест, колкото да може да се спекулира, че и депутати от ЕНП са участвали в съставянето на текста на резолюцията. Защото, както многократно изтъквах досега, това не е резолюция, а чисто политически пасквил - политическа атака на обединеното ляво в Европарламента (социалисти, комунисти, зелени и либерали). А най-недостойното е, че тя бе инициирана от българи или според народната поговорка: търкулнало се гърнето и си намерило похлупака. Радан Кънев търкулна инцииативата и Елена Йончева я похлупи.

Така днес в 14.00 часа българско време ще започне финалното гласуване. Аз ще гласувам против резолюцията. ЕНП ще препоръча същото. Предполагам, че така ще постъпят и от ЕКР. Междувременно петимата депутати на БСП - Петър Витанов, Иво Христов, Цветелина Пенкова, Сергей Станишев и Елена Йончева са разпространили декларация, с която призовават всички евродепутати да подкрепят този клеветнически пасквил срещу нашата страна. Това е и обеца на ухото за десните хора у нас: социалист/комунист не се променя, дори и да влезе в Европейския парламент. Що се отнася до Кънев то той най-вероятно мишкува в групата на ЕНП. За него е важно да намери поне неколцина десни депутати, които биха гласували заедно с него срещу България. Може и да ги намери. 

Впрочем, Кънев е единственият депутат от групата на ЕНП, който е гласувал против отбелязването на президента Радев в частта, в която се говори за корупция по високите етажи на властта,  както и за „възможни  връзки между престъпни групи ... и между чужди разузнавателни служби и съветници на президента“.  Гласувал е и против текста, който гласи:„във връзка с това Европарламентът приветства решението на българското правителство да изгони дипломати, за които се твърди, че са провеждали военен шпионаж и са събирали информация, класифицирана като държавна тайна, с намерението да я предадат на трета държава“.

Кое тогава още не е ясно относно съвкуплението на „Демократична България“, БСП и президента!? Опитът им да прикрият руската намеса във вътрешните ни работи. Има ли още някой у нас да не схваща, че т.нар. протест в България е част от руската хибридна война срещу нашата страна? И срещу Европейския съюз. Какво още трябва да се случи, за да схванем, че България е в опасност.

 Засега мога да твърдя, че срещу антибългарската резолюция ще гласуват депутатите на ЕНП от Германия, Франция, Полша, Италия, Испания, Унгария, Словения и Хърватия. Склонен съм да вярвам, че повечето депутати от Румъния, Нидерландия, Швеция и Чехия също няма да подкрепят този пасквил. Съмненията ми са за депутати от Белгия, Финландия и Люксембург. Гърците до последно не са ясни. Португалците - също. Но нека не избързвам. За съжаление социалисти, зелени, либерали и комунисти се очаква да имат мнозинство и да приемат резолюцията. В нея, както вече стана ясно, България единствено не е обвинена за корупцията при строежа на парахода „Титаник“ и избухването на вулкана „Везувий“. Има и една липса: няма го адреса на „къщата в Барселона“. Защото, както дори Христо Стоичков знае, в Барселона има много къщи.     

Резолюцията е необективна, провокативна, съдържа фалшиви новини и лъжи, клевети за родината ни и много години напред ще бъде цитирана в други документи и резолюции на Европейския парламент и на Европейската комисия. А това е лошо. Това е мръсно петно върху нашата държава, плеснато от българите Кънев, Йончева, Станишев, Витанов, Пенкова, Христов и техните другари в средите на социалисти, зелени, комунисти и либерали. Рана да беше - ще заздравее и ще се забрави. Но това е „лоша дума“ и от нея дълго ще боли.                                                     

                                                         


Коментари (5)

кесо Този позорен докумен показва, че в опасност от хибридната война срещу демокраацията е не само България, но и цяла демократична Европа. Наистина черен ден за цяла демократична Европа. Дали в бункера край Москва ще пият днес шампанско? Кремълските кукловоди има с какво да се поздравят, нанесоха тежък удар върху демократичните устои на Европа. Очевидно милиардите долари и евро хвърлени в последните 20 години за разлагане на Европа и нейните основни институции дават горчивия си плод.
08.10.2020 17:22 / Отговор
Маркс и Енгелс са германци. Един признак броди из Европа.
08.10.2020 18:46
Тартаковер Прочел съм някои работи от Дънов, но в никакъв случай не се смятам за негов последовател. Това не пречи да цитирам нещо от неговите размисли. "Човешкото лице и тяло представляват книга, върху която Природата е писала с красив и четлив почерк. Лицето е израз на човешката душа..."
Има ли смисъл да се коментират думите на този човек? Достатъчно е да се взрем в това творение на Природата и си спомним за Петър Дънов.
08.10.2020 17:28 / Отговор
ИСКАМЕ ДА ВИДИМ ЛИЦЕТО И ТЯЛОТО НА ТАРТАКОВЕР! ПУСНИ СЕЛФИ ТАРТА-ПЕТЪР ДЪНОВ ЩЕ СЕ ИЗКАЖЕ ЗА ТЕБ
08.10.2020 20:48
Онаниращ шахматист Днес за малко да забравя да те напсувам!
08.10.2020 21:25

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още