Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Алгафари: Да искаш увеличение сега си е рекет по време на пандемия

Мрежата

Алгафари: Да искаш увеличение сега си е рекет по време на пандемия

Алгафари: Да искаш увеличение сега си е рекет по време на пандемия - Tribune.bg
Снимка:

Нидал Алгафари, Фейсбук

Приятели,

начетох се и се наслушах на всякакви публични оплаквачки и недоволни от действията на овластените в държавата ни. То бе мърморене, то бе мрънкане, вайкане и жалване.

Да, част от взетите мерки са неадекватни.

Защо? Защото пандемии не е имало от много, много, ама много години. За това специалисти по инфекциозни болести не са  толкова, колкото са нужни.

Дали може в рамките на два или три месеца да пригодиш такива в нужния им брой? Не можеш.

Можеш да осигуриш легла, апаратура, линейки, болници, но специалисти не може. Не можеш да насилиш човеците с придобито силно его, че трябва да спазва правила, които не му се нравят. Не можеш да образоваш простак за два месеца. Не можеш да накараш съселяни да не гонят доброволка санитарка. Не можеш да убедиш държавните и общинските чиновници, че времето за рекет не е сега.

Като виждаш, че държавата е пред катастрофа, да я засилваш в пропастта, защото можеш да изкараш няколко стотин или хиляди за да искат увеличение с тридесет процента от данъците на всички ни е грозно, неморално и си е рекет по време на пандемия. Не искам да задавам въпроси, като ... С какво точно сте повече от инженерите, учителите, учените, читалищните деятели, музейните такива? Само защото ви се наложи да стоите прави и да пазите протестиращите от самите тях ли?

Приятели,

пандемията ще отмине, но ще остане горчилката от изнудването.

От това, че когато трябва да отделяме от данъците ни средства за борба с пандемията, да се осигуряват поне материалните ресурси за тази жестока битка, няколко хиляди искат и ще вземат от кислорода на умиращите, от ваксините на не заболелите и най-вече стотици ще им секне бъдещето, защото всеки иска държавата да го дотира и да му осигури същия стандарт на живот, като преди пандемията, а на някой да им се увеличат заплатите.

И това ще отмине, приятели! Но след като се случи ще знам поне които са рекетьорите и ще ги презирам.


Коментари (5)

Абе не е точно така Трудът на полицаите напоследък не е за пренебрегване. Може би не на всички, но и там има "първа линия"...
17.11.2020 19:22 / Отговор
Полицаите сутрин си обличат униформата... и вече си мислят, че някой трябва да им плаща за това. Така е било, е и ще бъде и занапред, докато някой не им промени манталитета, рязко и отведнъж.
18.11.2020 03:01
biblio Много е прав Алгафари. Плюещите държавата после искат от нея да им помага. Ами като сте толкова недоволни от тази държава оправяйте се сами или си затворете миризливите усти най-сетне!
17.11.2020 23:48 / Отговор
Донна Прав е Алгафари! Не е ли малко срамно да се пазариш за още по- високо възнаграждение след като все пак ти вдигат заплатите??!
18.11.2020 07:19 / Отговор
Донна, ти па ме веселиш Полицаи и Срам са взаимни оксиморонни понятия
18.11.2020 12:02

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема