Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Алгафари: Румен Радев няма визия за утре, а и не знае как се събират държавните пари

Мрежата

Алгафари: Румен Радев няма визия за утре, а и не знае как се събират държавните пари

Алгафари: Румен Радев няма визия за утре, а и не знае как се събират държавните пари - Tribune.bg
Снимка:

Гледаемостта на БСТВ не е нула, а отрицателна, казва експертът

Интервю на Агенция ПИК

Политическият анализатор и медиен експерт Нидал Алгафари коментира пред ПИК поредната атака на президента Румен Радев срещу икономическите мерки на кабинета "Борисов", както и абсурдността в опозиционото говорене на държавния глава за това, че "българите са излезли от хипноза и натиск". Алгафари отговори защо такава риторика не чуваме от лидера на БСП Корнелия Нинова, а и срам ли я е за партийната задлъжнялост от 8 милиона лева.

Като специалист по пиар, Алгафари определи гледаемостта на т.нар. "свободна" червена телевизия БсТВ като не нула, а отрицателна, затова и не би обяснявал защо тя се занимава с акциите по жълтите павета, а не отразява протеста пред "Дондуков" 2 срещу Румен Радев.

- Г-н Алгафари, президентът Румен Радев отново атакува кабинета за икономическите мерки. Адекватно ли е поведението му, защо говори като опозиционен лидер, а не като държавен глава обединител на нацията?

- Вероятно причината за това, което казва Румен Радев, е, че не той събира парите, за да ги раздава.

Много е лесно, когато имаш една купчина с пари, да ги раздадеш. Много е трудно да ги събереш.

Освен това, когато човек е на висок държавен пост, който е придобил доверието на много хора, би трябвало да мисли за бъдещето, а не за насъщния. Бъдещето не е ясно нито за България, нито за Европа, нито за Съединените американски щати, защото все още никой не знае как ще се развие тази пандемия. Сега - дали това е нещо конспиративно, дали е от природата, дали Дядо Господ ни го е изпратил, мисля, факт е, че никой не знае какво ще се случи. Може да се наложи тези пари, които правителството успява да събере по някакъв начин или да вземе на кредит, да се употребят за съвсем други, по-важни неща. Да се харчат именно за бъдещето. Затова е разумно в момента да си малко по-консервативен, да спастриш малко пари за черни дни, отколкото да раздаваш на калпак.
Когато Радев казва, че трябва да се раздават пари, много би ми се искало да каже на кой принцип да се раздават. На кого? Нека той да определи на кого трябва да се раздадат ей така пари.

- Радев казва, че "българите са излезли от хипнозата и натиска". За каква хипноза и натиск говори, има ли в България паралелни реалности, за които ние не знаем?

- Вероятно се е подвел в думите, които е искал да каже. Вероятно нещо друго е искала да каже той. Но "хипноза". Не смятам, че в България има хипноза, защото не виждам да има Кашпировски в момента никъде, който да ги облъчва хората.

Освен ако не приема, че генерал Мутафчийски е Кашпировски. Но хипноза е едно, а ступор, паника, всички други думи, които могат да се употребят, са по-близки до това, което той вероятно би искал да каже. За съжаление, смятам, че вероятно не е употребил правилните думи, защото е абсурдно да се говори за хипноза.

- Ако приемем, че тази риторика би била по-приемлива и смилаема, ако я чуваме от лидерите на БСП, защо не говори Нинова така, да не би да я няма в публичното пространство заради личния срам от натрупания 8 милиона лева партиен дълг?

- В момента в тази партия са изключително слаби даже в риториката си. И затова единственият, който има някаква трибуна и някакъв вид одобрение, е Радев. Защото одобрението към Радев е в пъти повече от това на Корнелия Нинова. И затова може би ще го чуят по-добре и повече хора. А те си помагат взаимно един на друг, като нещата, които трябва да ги казва Корнелия, за да стигнат до по-голяма аудитория, ги артикулира Радев.

- Вие сте експерт по медии и тяхното поведение. Това, което направиха от т.нар. "Българска свободна телевизия", телевизията на БСП с отразяването на чисто партийния митинг на "Възраждане" на Костадин Костадинов, добил популярност като Костадинов, адекватно ли беше и защо примерно те не влагат такова старание при транслирането на гражданското недоволство пред президентството срещу Румен Радев?

- Логично е, защото президентът е избран и посочен от хората на БСП. Така че не е логично да скачат срещу собствения си избор. А за това, че по тази телевизия са давали нещо, искрено съжалявам. Не ми се е случвало да я гледам, за да знам какво са отразявали. Доколкото съм запознат, тази телевизия е не с нула, а с отрицателна гледаемост. 


Коментари (2)

Алгафари ходи си в Сирия да правиш пиар. Един свестен, интелигентен човек да имаме, и всички мерзавци го оплюват. Истината много боли мафиотите и подлогите им. Президентът инициира дискусия на тема социално-икономическо развитие, след криза. Той няма пълномощия, а обединява тегобите на българите.
17.05.2020 17:39 / Отговор
123+ Алгафари, ставаш мръсник! Президентът не е да събира пари и ... Миналото и бъдещето са мъртви. Живо е настоящето! Като че ли искаш да гладуваш днес, за да се наядеш утре! Нагаждащ си! Утре ще се отрекат всички от герберите обяснявайки себе си! Ти също!
17.05.2020 20:48 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати