Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Андрей Ковачев: Москва използва ваксината за разделяне и внасяне на смут в ЕС

Мрежата

Андрей Ковачев: Москва използва ваксината за разделяне и внасяне на смут в ЕС

Снимка:

От профила във Фейсбук на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ д-р Андрей Ковачев

Тук не става въпрос въобще за здравето на хората, а за най-пошла политическа пропаганда в полза на Кремъл и срещу европейската солидарност. Всеки, който се интересува от темата знае прекрасно, че на 4-ти март започна процеса по одобрение на руската ваксина от ЕМА - преглед на клиничните данни за ефективност и безопасност. В същото време други производители са вече по-напреднали в този процес - ваксината на Янсен (Джонсън и Джонсън) ще бъде одобрена в четвъртък. Освен това Москва няма производствен капацитет да задоволи и минимална част от нуждите на собствените си граждани. За съжаление използват ваксината за разделяне на ЕС. Минималните количества, които доставят до страни в ЕС са пренебрежими спрямо огромните доставки от страна на колективните европейски договори. Например в Унгария около 40 хиляди спрямо един милион от ЕС. Москва използва темата чрез своите прокси агенти БКП/БСП за разделяне и внасяне на смут в ЕС. За китайската ваксина въобще няма и опит за започване на процес на одобрение от европейския регулатор.

БКП/БСП, както винаги в тяхната история, се хвърлят в борба за интересите на „Центъра“ от североизток и срещу българските интереси.

Русия не иска да преговаря общо с ЕС, а поотделно с всяка страна от ЕС. Така може да манипулира и да разделя най-ефективно.        

                                                                                                                                                     


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още