Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Андрей Ковачев: Защо колегите-демократи не коментират наетите лично от Заев лобисти от Словения

Мрежата

Андрей Ковачев: Защо колегите-демократи не коментират наетите лично от Заев лобисти от Словения

Снимка:

От профила във Фейсбук на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев

Чета и слушам програмите на ДБ, на Републиканците, на БЗНС. Всички те критикуват позицията на правителството ни по Северна Македония и се обявяват за незабавно и безусловно започване на преговори за членство в ЕС. Според тях, проблемите свързани както с обективизиране на историята, така и със защита на правата на хората с българско самосъзнание не са толкова важни или пък могат да се решават и след започването на преговори.

Интересно ми е, защо колегите-демократи от тези партии, иначе пламенни и честни защитници на европейските ценности, не коментират никак огромния скандал с наетите, още от 2017 г., лично от Заев лобисти-съветници от Словения, с мисия да очернят имиджа на България?

Особено ми е интересно, как коментират колегите демократи тезите на ИФИМЕС за историята на България и българския народ, но също така и тези за Германия, ХДС и канцлерката Меркел, обрисувани като тайни фенове на Хитлер?

Този институт е ангажиран още през лятото на 2017 година, когато подписвахме Договора за приятелство и добросъседство и когато все още ние, и аз лично, хранехме някакви наивни надежди, че сме на път да решим проблемите от миналото. Очевидно докато ние сме се надявали и вярвали наивно в Заев, той вече е набирал екипа си от лобисти и международни (ex Yu) съветници, за да се бори, по старому, срещу вражеска и „фашистка България“.                                                  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още