Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Андролова за Радев: Неуправляемата глупост, маскирана с добри намерения, създава екстремизъм в политиката

Мрежата

Андролова за Радев: Неуправляемата глупост, маскирана с добри намерения, създава екстремизъм в политиката

Снимка:

От Фейсбук профила на журналистката Калина Андролова

Радев прави преврат, вдигайки на революция уличната тълпа, като се опитва да го легитимира като „борба с мафията“. Легитимацията е лесна, тъй като говори от президентската трибуна, която институционализира всяка негова позиция, дава ѝ особен смисъл. Каквато и нелепица да изкаже, тя придобива „политическа истинност“, защото е изказана от президентската институция.

Защо Радев не пожела „смяна на системата“, докато беше генерал от ВВС? Подобно действие тогава щеше ясно да се определи като военен преврат. Сега звучи далеч по-меко „граждани се борят с мафията“.

Склонността на Радев към екстремно поведение е истински опасна и представлява избухване на форма на психическо задържане у един човек, обучаван за война. Радев никога няма да може да бъде нормален политик, защото показва неравновесие, склонност към радикализъм и безотговорност за последствията. Енергията му за риск се прехвърли в гражданския политически сектор, където рисковете трябва да се управляват и намаляват до нищожност, а не да се продуцират.

Поведението на Радев през последните няколко месеца показва, че той е напълно непригоден за упражняване на политическа власт. На този човек може да му хрумне всичко по всяко време и той да го въведе за легитимация през президентската трибуна. Неуправляемата глупост, маскирана с добри намерения, създава екстремизъм в политиката.

На кого му трябват преврати? Да се яви на изборите, да ги спечели и да управлява. Корнелия въведе нестабилен човек във властта, без политическа подготовка, със силно задържане на дълбоки психически напрежения, с изкривена емоционална дължина на вълната, с тежка болезнена зависимост от ограничената си жена, с нисък хоризонт за реалните бъдещи процеси, с шизофренна незаинтересованост от последствията, предизвикани от неговите действия. Така правят лудите - подпалват сградата и чакат полицията и пожарната да дойдат, за да могат да си поговорят, да бъдат в центъра на бедствието, че им е скучно и нямат значение.  


Коментари (7)

Киро Бизона Никакъв преврат не може да направи Радев, нито да вдигне когото и да било на революция, защото е тъп като патладжан! Колкото и да се пъне и да се плюнчи, той не само е съвсем наясно как го посрещат в Бургас, Велико Търново и на други места, ами е, съвсем меко казано, бесен от виковете срещу него. В Бургас даже се наложи десантна лодка на Военноморския ни флот да го отвежда на другия бряг, където не бяха хората, които го освиркваха. Той си остава прост военен, свикнал да се изпъчи на плаца, с пагоните и генералските лапмази, па да зяе като изоглавен: „Нале-е-е-е-во, наде-е-е-е-сно, кръ-ъ-ъ-ъ-ъ-гом, бе-е-е-е-гом, остава ви една седмица, България е блато“ и т. н., и т. н. тъжен, много тъжен край ще има този човек – на политическото гюбре!
27.07.2020 12:46 / Отговор
Логично! Като се отказа тотално от конституционните си задължения, Радев да се откаже и от конституционно дадената му заплата и защите'н палат и да се слее с потока протестиращи по негов заказ, като понесе всички несгоди на "завладяването" на София .
27.07.2020 13:12 / Отговор
кесо Психологическият портрет на Румбата направен от авторката Калина Андролова е съвсем точен. Това е един "класически" комплексар на висока позиция. Умишлено не казвам власт защото той си няма и понятие от съдържанието на това понятие.
27.07.2020 13:29 / Отговор
Пацо Госпожо, не оспорвам нито дума от перфектния Ви анализ, но липсва елемент на човечност и състрадание към лицето. Всъщност Вашият пост е достатъчен за % инвалидност с придружител... Стига Гешев да се самосезира...
27.07.2020 17:19 / Отговор
Българин 01 Психосоциалният опит за анализ канТролова произвежда обслужва само платформата и.
И нищо повече. Напълно безполезен..опит.
Бих предложил да го приложи към бб.
Би било интересно ако е обективна и честна.
28.07.2020 00:02 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още