Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „AНТЕНИ“: Жената на Сергей Станишев посреща зеления талибан Франс Тимерманс

Мрежата

„AНТЕНИ“: Жената на Сергей Станишев посреща зеления талибан Франс Тимерманс

AНТЕНИ: Жената на Сергей Станишев посреща зеления талибан Франс Тимерманс - Tribune.bg
Снимка:

Източник: Антени.бг

Честита е България да посрещне утре гуруто на зелените талибани и заместник-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс. Човекът, който отговаря за Зеления пакт и е един от най-радикалните поддръжници на идеята за зелена енергия, ще има среща със служебния премиер Стефан Янев. Предполага се, че двамата ще обсъждат Плана за възстановяване на България, който днес бе приет на заседание на правителството.

Със сигурност именно Планът за възстановяване ще бъде използван от 60-годишният нидерландец да ни извива ръцете да заемем по-решителна и ключова позиция в енергийната война между Изтока и пролибералния Запад, довела до увеличението на цените на енергията в световен мащаб.

Тимерманс ще участва в конференцията „Зеленият преход-решения и предизвикателства за България“. Събитието е организирано от сайта dir.bg, който е собственост на Моника Станишева – съпруга на лидера на ПЕС Сергей Станишев, а медиен партньор е Би Ти Ви. Това разкрива картите само за част от играчите у нас, които активно работят и са натоварени да ни обясняват какви са ползите от така наречената Зелена сделка. Другите са кръговете около Соломон Паси, около „Капитал“ на Иво Прокопиев, както и новите либерали около Кирил Петков и Асен Василев.

Какво всъщност представлява Зелената сделка?

Според нейните идейни продуценти това било начин за модернизация на икономиката на Европейския съюз и подобни бля-бля дрънканици, а поантата е, че до 2050 година трябва да се постигнат нулеви въглеродни емисии. Истината е, че Зелената сделка е най-новото оръжие на Запада в битката срещу Русия и Китай и съсипването на източните икономики. Именно източният свят е световен енергиен лидер.

“България може да стане център за зелена енергия на целия регион”, се изказа вече веднъж Франс Тимерманс по време на един онлайн семинар. Сега е тук да ни натиска още по-сериозно и по-директно, смятат независими наблюдатели.

За България директният резултат от зелената сделка ще бъде закриването на Марица изток и Бобов дол и заместването им със соларни централи. Така на практика ще загубим енергийната си независимост и от лидер на Балканите в енергетиката, ще станем васално зависими вносители на скъпа енергия. Сега цената на тока у нас драстично се повиши и е на път да предизвика рекордна за последните 10 години инфлация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати