Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Антикорупционният фонд“ бил пред фалит

Мрежата

„Антикорупционният фонд“ бил пред фалит

Антикорупционният фонд бил пред фалит - Tribune.bg
Снимка:
Джордж Сорос

Грантовите милиони от „Америка за България“ са секнали

Източник: ПИК

До просия се докараха жълтоветните протестъри и грантаджии, които от години рачитат на различни соросоидни програми. Целта е само една - да оправдаят получаването на въпросните средства, но тъй като претърпяват провал след провал с фалшификациите си, кранчето на доста от тях е вече спряно.

Най-закъсал е шумно рекламираният им "Антикорупционен фонд". От своето създаване въпросното НПО не е направило нищо, освен да подрива авторитета на институциите, поради което днес е изпаднало не само в изолация, но и във финансов колапс, научи ПИК.

Оказва се, че грантовите милиони от "Америка за България", които щедро финансираха проекта на групата протестъри в лицето на Илиян Василев, Бойко Станкушев, Росен Босев и Николай Стайков, са секнали. Според запознати за последните две години те похарчили близо 1 млн. лв. от грантове и не е ясно за какво са дали парите, освен че именно по този начин издържат и себе си и семействата си.

След като им е отрязано финансирането, протестърите са започнали да просят дарения от редови граждани, които евентуално биха се излъгали да им преведат някой лев в банковата сметка.

Илиян Василев се опитвал да се добере до регистрацията на "България аналитика", която е била собственост на покойния Алекс Алексиев и в момента води съдебни спорове с наследниците на Алексиев.

Причината за тази борба е отново чисто финансова, тъй като въпросното НПО, за разлика от останалите начинания на протестърите, има пари в банковите си сметки от различни проекти и дебело се финансира от "Америка за България".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Мунчо Нещо по-подробно, Г-н Нидялко? Или една жена на пазара ти каза?
04.01.2020 00:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати