Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Антон Хекимян: Терзиев, защо искаш да заличиш паметта на нашите деди? Личи ти, че си от коляно на ДС!

Мрежата

Антон Хекимян: Терзиев, защо искаш да заличиш паметта на нашите деди? Личи ти, че си от коляно на ДС!

Антон Хекимян: Терзиев, защо искаш да заличиш паметта на нашите деди? Личи ти, че си от коляно на ДС! - Tribune.bg
От профила във Фейсбук на общинския съветник от ГЕРБ - СДС Антон Хекимян 

Терзиев спира възстановяването на мемориала на загиналите войници от Първи и Шести пехотен полк!
????Запазването на паметта на близо 3000 български бойци, загинали в защита на Родината, отпада с аргументи като "визуалени прегради" и "пространствен анахронизъм".
‼️Терзиев, вие сте управленски анахронизъм!
✍️Вашият подпис за спирането на проекта граничи със саботаж и говори за страх. Кой ви уплаши и с какво? Кой е срещу връщането на паметника на оригиналното му място?
☝️Публикувам два пасажа от абсурдната аргументация, с която Терзиев отказва да възстанови паметника - да е "далеч от градския шум", в близост имало кино, детски кът, липсва адекватно вписване, паркът е натоварен с публична значимост, динамиката на живота била различна вече.....
❓️Къде да е един паметни, който слави героите, ако не е на централно място, ако до него не минават децата ни...
❓️На кого му трябва паметник далеч от градския шум, скрит, забутан и буренясал.
❓️Терзиев, защо искаш да заличиш паметта на нашите деди?
❗️❗️❗️Кмете на "промяната", личи ти, че си от коляно на ДС! Историята няма да ти прости това предателство!
❗️И още една наглост - щял да прави обществено обсъждане. Когато нарушихте закона и направихте новата органзииция на метри от мястото, където тярбва да е паметникът, пак щяхте да питате хората, но направихте каквото си искате. Сега съм сигурен, че ще протакате, а целта е ясна - безпаметност.
Цитати:
"В съвремието паркът на НДК е утвърдено място за социални контакти на предимно млади хора и място за фестивали и изложения. В близост е и детският кът и кино на открито. Всички тези дейности са в ярък дисонанс с експонирането на мемориала във вида, в който е бил изграден. Липсата на адекватно вписване в съществуващата градска среда нарушава светостта му. В тази връзка се предлага преосмисляне на мястото, където да бъде издигнат достоен мемориал с нов прочит, където могат да се провеждат чествания и да се отдаде наистина почит с вечен огън и далеч от градският шум, където можем да помълчим и да благодарим на тези хиляди жертви, отдали живота си за нас."
"Паркът на НДК е натоварен с публична значимост, както в съзнанието на жителите на София така и в цялостната градоустройствената концепция на града. Той участва в множество жизненоважни системи на столицата – транспортна, пешеходна, рекреативна, историческа, културна и др. Това в голяма степен повишава естетическите и художествените изисквания към решението за възстановяване на мемориала. Динамиката на живот, която е коренно различна от времето, в което е бил построен паметника, предполага ново виждане за възстановяване на мемориала, хармонизирано с изградената паркова среда и съществуващите функционални пространства."

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати