Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Антон Тодоров: Хайде холан, точно Асен Агов ли ще кастри Борисов!

Мрежата

Антон Тодоров: Хайде холан, точно Асен Агов ли ще кастри Борисов!

Снимка:

Ако има класация на мерзостта в българската политика, Асен Агов без съмнение би трябвало да е сред шампионите, смята политологът

Политологът Антон Тодоров, Zonanews              

Според Асен Агов президентът бил прав да критикува премиера за връщането на турски граждани, които бягали в Европа от режима на Ердоган, както и за липсата на реакция по случая „Скрипал“, когато България не изгонила руски дипломати. Това е класически пример на инсинуация - България е изгонила само за година и половина 6 (шест) руски дипломати за шпионаж, вкл. военното аташе на Русия, наложила е десетгодишна забрана за влизане в страната на фамозния генерал от КГБ и от СВР на Русия Леонид Решетников, ДАНС разгроми буквално резидентурата на ГРУ в София! Това за другаря Агов не съществува. Истината е, че нашите служби работят много ефективно и в тясно взаимодействие с британските по случая „Скрипал“, Гебрев и т.н. Колкото до критиката, че Борисов не бил заел достатъчно категорична позиция за Навални - това вече е откровена лъжа. Премиерът беше първият политик в България, който ясно и категорично заяви, че Москва трябва да освободи Алексей Навални. И го направи в пълен синхрон с нашите евроатлантически партньори. Но едно си знае баба, едно си бае - и с Агов така. Как да очакваме обективност от другаря Асен Агов, след като си имаме работа с обучен в дебрите на комунистическата пропагандна журналистика отполиран агитпроп. Та Агов е бил години наред агитатор-пропагандист в комунистическото пропагандистко дружество „Георги Кирков“! С Костича са колеги по комунистическа пропаганда - по същото време Костов е пропагандист, обучаващ агитаторите в Партийния университет на ВМЕИ „Ленин“, докато мъти главите на студентите в Центъра по идеологически дисциплини там!

Несъстоялият се кадрови офицер в ПГУ-ДС, бивш заклет цербер на комунистическия режим и идеологически журналист в БТА, яростно критикувал през 1980 г. САЩ като империалистическа сила в специално издадена книга и след 10 ноември заклет костовист и десебар Асен Агов, има нахалството в предаването „Тази сутрин“ по bTV днес да ни поучава относно „свободния свят“, тоест Запада и САЩ, да се прави на яростен критик на Путин (sic), както и да влезе в толкова любимата на десебарите и костококите роля на PR-и на Радев и дърлещи се хейтъри срещу Борисов, ГЕРБ и правителството.

Асен Агов няма морално право да прави това. Защо?

1. Ако има класация на мерзостта в българската политика, Асен Агов без съмнение би трябвало да е сред шампионите. Там ще прави заслужена компания на своя колега и демиург по групировка Иван Костов. „Подлостта му нямаше граници, тя беше част от екстаза“ би казал за неговия случай Емил Чоран. Ако ви се струва, че съм твърде силен в изказа - да, така е. И имам всички основания на този свят да се изразявам по този начин. Удивително е как хора, които са кандидатствали за кадрови офицери в Първо главно управление на Държавна сигурност, през последните двадесетина години окупираха говоренето срещу Държавна сигурност и, естествено, го дискредитираха. Когато през есента на 2012 г. попаднах на документ в служебния архив на Първо главно управление на Държавна сигурност, доказващ без никакви съмнения, че Асен Агов е бил кандидат за кадрови офицер там, първата мисъл, която ми хрумна беше що за нечовек трябва да си, след като знаеш какво си правил и въпреки това десетилетия наред се изявяваш като подозрително яростен противник на същата ДС, в която си драпал да работиш.

2. През 1980 г. Партиздат издава книжлето „САЩ - акционерно дружество политика“ с автор кой мислите? Асен Агов, разбира се! „Творбата“ му е изпълнена единствено и само със заклеймяване на САЩ и тяхната политика, възхвала на другаря Андрей Громико, на Съветския съюз и миролюбивата политика на социалистическия лагер:

„Пълният провал на опита на американския империализъм да подкопае афганистанската революция в името на изграждането на военен блок в Югозападна Азия подтикна Картър и неговото правителство да предприемат спешно крайни стъпки, с които да заблюдат световното обществено мнение за своите кроежи“. (Агов, А. „САЩ - акционерно дружество политика“, Партиздат, С., 1980 г., стр. 75).

3. След това се замислих за онези, които му дадоха „коридор“ във висшите ешелони на „десните“ политически елити след 1991 г. Та Асен Агов и през 1990 г. продължаваше да е близък с БКП/БСП, а на парламентарните избори през 1991 г. се яви като независим, подкрепен от тях, срещу кандидата на СДС. Накрая нямаше как да пропусна в размислите си и тъжната равносметка за забавените възможности България да стане нормална държава. Има ли изобщо граници в българската политика за нахалството на нахалници като този? Да, има. Границата е разобличаването им - с факти и документи.

Очаквайте продължение за лицето Асен Агов. Безкомпромисно и солидно документално, Антон Тодоров стайл!                                                                                                                                                   

                                            


Коментари (19)

АСЕН АГОВ +ВАСИЛ ВАСИЛЕВ=СЪТРУДНИЦИ НА ПГУ - ДС/БКП........БЪЛГАРОУБИЙЦИ............. ЛУСТРАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИТЕ МЪРШИ............
ДО 6-ТО КОЛЯНО............
25.01.2021 12:04 / Отговор
Киро Бизона Асен Агов е епохален боклук! Дърт гъзар, който е забравил как веднъж му надуха дзурлата с два тупаника насред София, а ако много напира, пак ще го гримират като за филма „Претрепания шибаняк“!
25.01.2021 12:12
Анастас #

Тони - мачкай Насраните Костовашки Малоумници !!

Те гласуваха за Мутрата Радев-Вън и се опитаха да ни натресат и Мая Мазолова за кметица !!!

(безапелационно)
25.01.2021 16:56
Агов и Васил Василев Васил Василев – агент, секретен сътрудник, псевдоними „Паскал”, „Бобев”, ДС, ...участва в програмата „Петрол срещу храни” със съдружник Асен Агов, когато са изтъргувани над 7 млн. барела петрол; 2000-2005 г.

Аре.
25.01.2021 12:38 / Отговор
Отговор Таракане ,влизай в час ,че си по-скоро за Карлуково! Гнусен трол ще ми говори за "анонимност"! Ще трябва да целувате ръка на Борисов/ и не само ръката/, че се дава пълна свобода на такова помияри , да си леят помията! Цяло лято Борисов ви държа като опитни животни блокирали Орлов мост, Университета и триъгълника на властта, за да видят два милиона софиянци, какви екземпляри се готвят да докопат властта! Щом ви поведоха такива недоразумения като Фатмакът-Фигурант, Черепа и Отровните бацили, победата на ГЕРБ на изборите е предизвестена!
25.01.2021 15:24
? Не знаех, че определени хора само могат да критикуват кражбите на червената мутра Борисов. Шайката ГЕРБ с конкурс ли ги избират, да знам и аз да участвам?
25.01.2021 13:19 / Отговор
Киро Бизона Въпросителния шебек, тебе кой те спира да критикуваш? Кое ти пречи, твоята изчегъртана черепна кутия ли? Или някой те арестува, когато критикуваш? Или те прати в лагер? Да не би да са убили баща ти с права лопата, щото е бил кулак? Или не дават на децата ти да учат в университет? Кажи бе, к‘во смърдиш като настъпено лайно? Ако нещо не ти харесва, айде хващай гората като обрулените шумкари на времето, борѝ се за „светлото бъдеще“, цървул гурелив!
25.01.2021 13:47
? Ей, такива анонимни герберски цървули като теб на секундата се появават да плюят и да изливат злобата си. Ако тролчета като теб имаха възможност, щяха не само да цензурират, но и да стрелят по всеки критикуващ бащицата Борисов. Сега цензурата ви е просто да завладеете всички медии и да излъчвате там само правоверни гербаджийски калинки.
25.01.2021 14:10
до ?? Да така е ! Ще бъдете ИЗЧЕГЪРТАНИ до 9 - то коляно и там където сте стъпвали - трева няма да никне , ДЕБИЛЕ ! А ти що не си с името си или като си се родил, от райсъвета не са пожелали да дадат име на ИЗРОД ???
25.01.2021 14:17 / Отговор
? Знам, че го искате, десетки злобни герберски тролове като теб са ми пожелавали смъртта, кълняли са ме и всичко това, понеже давам факти за крадливата ви шайка, а понеже вие сте неспособни да опровергаете истината и за това искате смъртта на всеки, който изговаря очевидното.
25.01.2021 14:43
Киро Бизона Алоу, Въпросителния шебек, какво се пенявиш бе, цървул гурелив, „понеже давам факти за крадливата ви шайка“? Ами дай факти, тъпак, какво мъчиш, сякаш си лапнал на Муро масуро? Какво чакаш, да дойде Червената армия на Дунава ли? Е, ще има да почакаш, недоклецан шибаняк такъв!
25.01.2021 15:04
Ха ха, Нещастният Таракановерт го тресна тролски разстройство! А бе тъпунгер, защо си мислиш че някой трябва изобщо да те мисли, па камо ли да ти пожелавам нещо! Тези "страхове" кой какво ти мисли ги изливай пред тия, които ти плащат нормата, а ние тук ще наблюдаваме докъде може да рови комуноидната продажност! Продължавай да ровиш из септичната яма, засега подобряваш всякакви рекорди на човешката низост!
25.01.2021 15:09
Тартаковер Не мога да разбера емоционалното включване на колегата с никнейм " ? "...? Защо хаби мозъчни неврони да спори, да убеждава хора деграденти, същества които с коментарите си, сами си написват биографията на утайки, на безмозъчната тиня на ГЕРБ ?

Да се опитваш да водиш смислен диалог с хора, които носят по задължение зелката над раменете си, е кауза пердута ! Това от което се "изгражда " примитивната им мисъл, е съставено не от милиарди нервни клетки, не е сиво и бяло вещество, а бавно движеща се застояла тиня, останала далеч назад в годините и гледаща замаяно само един простак като тях, който за зла участ днес е главатар на хубавата ни държава и устремно я заведе до долу !
Достатъчно е да им видиш речника-злобен, тъп, примитивен и вулгарен до безумие. Термини като цървул, кулак, шумкари показват колко далеч в миналото са останали такива примати... Остави ги и се усмихвай с презрение !
25.01.2021 15:11
Таракане, Пак те тресат различни превъплъщения! Това е сайт за интелигентни хора, и ти си от големите недоразумения тук! По миризмата се познаваш! Ти не си виновен, а тези ,които ти плащат за тази евтина помия!
25.01.2021 15:27
Покажи всички
ама ти може да не се срамуваш, щото си лишен от срам и съвест, но идолът ти - големият гросмайстор щеше много да се срамува за какво му ползваш името. Сигурно ще се обърне в гроба ако може да прочете и едно твое изречение. Ако беше жив вече щеше да те е матирал директно с топа по кратуната. Можеше и Айнщайн да се кръстиш и нямаше да станеш гениален физик, а ще си останеш последствена подлога, както и "колегата" ти "?".
25.01.2021 18:52 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още