Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Антон Тодоров: Първата фирма на новия зам.-министър на отбраната - с отнет лиценз за инвестиционно посредничество!

Мрежата

Антон Тодоров: Първата фирма на новия зам.-министър на отбраната - с отнет лиценз за инвестиционно посредничество!

Антон Тодоров: Първата фирма на новия зам.-министър на отбраната - с отнет лиценз за инвестиционно посредничество! - Tribune.bg
Снимка:

Антон Тодоров, zonanews.bg

Един от двамата нови зам.-министри на отбраната е лицето Александър Методиев Петков. Порових се няколко часа по различни бази данни и ето какво открих.

Само факти:

1. През 1999 г. е председател на Съвета на директорите, изпълнителен директор и брокер на ценни книжа в Инвестиционен посредник „Улпия Секюритис“ АД. С Решение № 64-ИП от 27.10.1999 г. Комисията по ценните книжа и фондовите борси ОТНЕМА разрешението за извършване на дейност като инвестиционен посредник на „Улпия Секюритис“ АД, гр. София. Александър Петков обжалва, но с Решение № 4358/14.05.2004 г. Върховният административен  съд на Република България оставя в сила Решение № 64-ИП от 27.10.1999 г. на Комисията по ценните книжа и фондовите борси. Финита ла комедия! Но Петков не се отказва.

През 2004 г. за кратко е ръководител отдел „Ликвидност“ в Инвестиционен посредник „Позитива“ АД, София.

Интересно повторение като при „Улпия Секюритис“ е, че след години с Решение № 901-ИП от 23.06.2017 г. Комисията за финансов надзор отново отнема  издадения на „Позитива“ АД лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник. С това решение се закрива една фирма, за която има стотици сигнали за финансови измами, като „Позитива“ е инвестиционен посредник с отдавна отнет лиценз. Александър Петков обаче вече е напуснал това дружество и е под крилото на Пеевски и Цв. Василев.

От 2012 г. до 2016 г. е директор за връзки с инвеститорите и финансов мениджър в „НУРТС България“ ЕАД (т.е. Делян Пеевски и Цветан Василев). Мислете!

От февруари 2017 г. до юли 2017 г. е управител в „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД, докато управлява първото служебно правителство на Румен Радев. Това е най-апетитното дружество на Министерството на отбраната, което се занимава с реализация на ненужните за армията оръжия, боеприпаси, военна техника и друго имущество. Уволнен от Каракачанов скоро, след като оглавява МО. Защо ли?

От ноември 2017 г. до момента е директор за връзки с инвеститорите и финансово планиране в „Кепитъл Консепт Лимитед“ АД. Кои са „Кепитъл Консепт Лимитед“ АД? "Чрез сделка за 1800 лв. на борсата "цъфна" компания за почти 13 млрд. лева“, пише преди четири години сайтът Investor.bg.

Дали става дума за изкуствено надута цена на акциите - това специализираните служби трябва да кажат.

„Кепитъл Консепт Лимитед“ АД са онези, които трябваше да правят мегакомплекс с китайски пари. Извайваха амбициозни планове за изграждане на огромен комплекс с хотели и развлекателни съоръжения покрай голф игрището за 1.5 млрд. евро. Какво се случи ли? Нищо, от няколко години частен съдебен изпълнител разпродава активи на дружеството. Нищо друго не се случи.

Всички тези факти са много съмнителни, не мислите ли? Човекът може да е много читав (макар, че при горните факти съм готов да споря с всеки, който го твърди), може да е велик инвестиционен посредник (макар, че и в това се съмнявам). Но чак пък да го направиш зам.- министър на отбраната, при това с икономически ресор?! Не знам, аз се напрегнах, докато изскачаха като противопехотни мини горните факти при проверката в различни бази данни. Предполагам, че и при него ситуацията е като при една дузина висши „калинки“, назначени от правителството на Радев - никой няма време, желание и амбиция да ги проверява. Затова задкулисието пласира своите протежета. Това говорихме месеци наред - дойде златно време за диспечерите на задкулисието.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети