Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Антон Тодоров разказва за съветските съпруги на кадри от РУМНО и ДС

Мрежата

Антон Тодоров разказва за съветските съпруги на кадри от РУМНО и ДС

Снимка:

Когато се прочетат справките за някогашните оперативни работници в РУМНО и ДС се вижда, че немалко от тези, които са били на школи в ГРУ и КГБ, са се завърнали от империята на злото със съветски съпруги. Нека разкрием част от тях

Антон Тодоров, zonanews.bg

На 19 март т.г. Прокуратурата на България разпространи веществени доказателства за шпионската дейност на шест български граждани, арестувани ден преди това. Един от задържаните се оказа с двойно гражданство - руско и българско. Става дума за съпругата на резидента на шпионската група Иван Павлов Илиев - Галина. Този факт поставя важния въпрос за съветските съпруги на някогашните комунистически кадрови служители в РУМНО (РУ-ГЩ) и ДС.

Въпросната Галина според информация на „24 часа“ е била сестра на секретарката на покоен вече някогашен шеф на „Газпром“. Според източници на Zonanews.bg преди да заеме тази позиция, сестрата на Галина Илиева дълги години е работила в Секретариата на ЦК на КПСС.

Прочел съм и имам в архива си стотици кадрови дела на щатни служители на военното и външното комунистически разузнавания. Когато се прочетат справките за някогашните оперативни работници там се вижда, че немалко от тези, които са били на школи в ГРУ и КГБ, са се завърнали от империята на злото със съветски съпруги. Нека разкрием част от тях.

Като външен министър в сянка лидерът на БСП Корнелия Нинова анонсира преди време лицето Евгени Кирилов, агент на Първо главно управление на Държавна сигурност, с псевдоним „Манчев“. В личното дело на агент „Манчев“ откриваме официална справка от 80-те години, в която едно към едно е написано, че бащата на неговата съпруга е полковник от КГБ!

Елена Йончева е дъщеря подполковника от ПГУ-ДС Никола Йончев. В периода 1967-1972 гг. подп. Йончев е бил резидент на външното комунистическо разузнаване в Брюксел и е работил срещу НАТО и ЕИО. Съпругата му, майката на Елена Йончева, е съветска гражданка. Казва се Лариса Гавриловна Тачилкина, родена на 11.02.1942 г. в село Усово, Красногорски район на Московска област. Лариса започва работа през 1959 г. в секретно предприятие от съветския ВПК, което фигурира в тогавашната система като „предприятие № 44“, където тя работи като монтажник. Бащата на Лариса (дядо на Елена Йончева), Гаврил Тачилкин е бил кадрови служител на НКВД и МГБ на Съветския съюз, починал през 1953 г. Майката и сестрата на Лариса (съответно баба и леля на Елена Йончева) са работили в обслужващия ЦК на КПСС персонал в правителствения почивен дом в с. Ильинское-Усово.

Депутатът от БСП Таско Ерменков е водач на листата на партията в Разград. Интересна е биографията на съветската му съпруга. Наталия Михайловна Ерменкова е родена на 25.07.1951 г. в гр. Нарофоминск, Московска област. Бащата ѝ, Михаил Иванович Стаханов е роден на 25.02.1926 година в с. Алтухово, Тулска област в Съветите. Офицер от Съветската армия и член на КПСС. След пенсионирането си е работил като председател на Обединен профсъюз в гр. Калуга – СССР. Майка й, Анна Василевна Стаханова, е родена на 16.02.1930 г. в с. Кутма, Тулска област. Работила е като инспектор по кадрите във „Военторг“ на гр. Калуга. Сестрата на Тасковата съпруга, Марина Михайловна Стаханова е родена на 01.05.1958 г. в гр. Лвов. Член е на ВЛКСМ. Има висше образование – журналист и е работила във в. „Литературно обозрение“ в Москва. Като оперативен работник в резидентурата на РУМНО в Западен Берлин в края на 80-те, Таско Ерменков влиза в жестоки конфликти с резидента. Съпругата му Наталия е още по-агресивна (цялата галиматия е заради ползването на служебната кола) и се стига дотам, че резидентът пише специален рапорт до Централата в София заради „психологическия екстремизъм“, както той нарича поведението на Наталия Ерменкова.

Според архивите на Второ главно управление на ДС като агент „Христов“ се е подвизавал Борислав Дионисиев, знаков участник в посткомунистическия преход. От една справка от ноември 1987 г. разбираме, че през лятото на същата година Дионисиев е сключил граждански брак със съветската гражданка Олга Владимировна Щербицка, родена на 28.09.1953 г. в СССР. Същата е дъщеря на др. Владимир Щербицки – член на Политбюро на ЦК на КПСС! Днес Борислав Дионисиев е женен за близначката на Гергана Паси - Михаела.

Съветска гражданка е съпругата на кадровия офицер от РУМНО Карло Йорданов Георгиев. Той е баща на Йордан Георгиев, особено близък на Трайчо Трайков от ДБ. Когато Трайков беше министър, Йордан Георгиев беше шеф на БЕХ. Толкоз за борбата с руското влияние от днешните кресливи представители на ДБ. Бащата на Йордан Георгиев се казва Карло Йорданов Георгиев. Роден е на 29 май 1953 г. в Горна Оряховица. През 1974 г. постъпва като редовен студент в МГИМО (Московски държавен институт по международни отношения) в Москва, специалност „Международни отношения“, където се запознава с майка му, съветската гражданка Алла Ивановна. Завършил е през 1979 г. и се завръща в България с Алла Ивановна и сина Йордан , който е роден в Москва. Синът е кръстен на бащата на Карло Георгиев, Йордан Атанасов Георгиев, който е полковник от БНА и преподавател във ВА „Г.С.Раковски“. Дядото на Йордан Георгиев е активен борец против фашизма и капитализма. Карло Георгиев, бащата на великия антикомунист и борец с руското влияние Йордан Георгиев и особено близък на още по-големия борец с руското влияние Трайчо Трайков, е приет в БКП през 1978 г.

На 19 септември 1980 г. бащата на Йордан Георгиев започва работа в комунистическото военно разузнаване РУМНО, в отдел Х, отделение I-во. От 01.9.1981 г. до 23.7.1982 г. бащата на Трайчотрайковия най-близък авер Йордан Георгиев е бил на специален курс в ГРУ на ГЩ на Съветската армия! След завръщането му отново е на работа в отдел Х-ти, отделение II-ро  на РУМНО. Споменахме, че майката на великия борец с руското влияние Йордан Георгиев е била съветска гражданка. Алла Ивановна Мариева е родена на 19.08.1947 г. в село Кривиш, Минска област СССР. Член е на КПСС от 1974 г., а след идването си в България – и на БКП. Завършила е МГИМО също през 1979 г. и започва работа във ВТО „Индустриалимпорт“ като специалист. Нека видим от какво семейство е майката на Йродан Георгиев? Баща ѝ Иван Семьонич Марков е роден пез 1923 г. Бил е член на КПСС, работил е като щатен партиен работник в органите на КПСС в Белорус - началник отдел „Кадри“ в Кривиченски районен комитет на КПСС в БССР. Починал е през 1952 г. Брат й, Валерий Иванович Марков, е роден през 1951 г. в гр. Кривичи. Работил е като началник на юридическия отдел на ЦК на профсъюзите в Москва, т.е. номенклатура на ЦК на КПСС.  Бащата на Йордан Георгиев е вербовчикът на Юрий Асланов като секретен сътрудник „Виктор“ на РУМНО.

Мога да продължа с още десетки все от тази порода и както по всичко изглежда ДАНС и Иван Гешев ще имат още много работа. Забележете - българските ченгета със съветски съпруги (повечето родово обвързани със съветските служби, армия и висша партийна номенклатура) са проникнали в най-различни български партии - от леви до т.н „градски десни“. Това налага да се мисли на 4 април и да се гласува с главата, а не със сърцето. Но какво да направим, след като при някои от нашите сънародници всичко е сърце, даже и главата.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още