Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Антон Тодоров: Заев повтаря това, което Радев и БСП говорят

Мрежата

Антон Тодоров: Заев повтаря това, което Радев и БСП говорят

Снимка:

Преди няколко седмици македонският премиер обяви, че на паметниците от Втората световна война не трябва да се изписва "български фашистки окупатор", както и че тези паметници трябва да се заличат.

Въпреки това той не успя да се сдържи и наскоро отново заговори за "български фашистки войски", които извършили окупация на Македония. Заев се аргументира с разказите на дядовците си, които му казвали това - че в страната им е имало български фашисти, които били виновни за унищожаването на македонските евреи в Треблинка.

Историческата истина е, че в България фашизъм не е имало. Фашизмът е специфично, локално ограничено политическо движение и практика, основно в рамките на Италия. Произхожда от италианския социализъм. В Германия също не е имало фашизъм. Там е безчинствал националсоциализъм.

Крайно време е тези доказани от историческата и политическата науки неща да влязат в главите, както на македонските, така и на част от българските политици, вкл. Радев и БСП. Заев и останалите македонски, а и сръбски политици е добре да научат, че нито в България, нито в бивша Югославия е имало фашисти, та чак да има и "антифашистки" фронт.

И в България, и в Югославия е имало германски националсоциалисти, които до 22 юни 1941 г. са били в съюзнически отношения с интернационалните социалисти в империята на злото Съветския съюз. И са планирали разрушаването и поробването на свободния свят. Заедно са го планирали! Това са доказаните исторически факти, всичко друго е титовски болшевишки фашизъм. И тук, и там единствените "фашистки"  партии са били интернационалните болшевишките банди БКП и ЮКП.

Заев и останалите, които настояват за съществуването на "български фашизъм" всъщност не правят нищо друго, освен да повтарят опорките на Румен Радев, Нинова, Жаблянов и сие. Макар и проформа те да враждуват в момента един с друг по тактически въпроси, тези представители на антибългарската групировка БСП крачат в единен строй що се отнася до действията си срещу България и българите.

Антон Тодоров, zonanews.bg  


Коментари (4)

Този всезнайко не знае термина пейоративна дума, т.е. с отрицателно значение. Та фашизмът и нацизмът са такива, т.е. тоталитаризъм и еднопартийно управление. Разбира се, че е имало фашизъм в България и не сме спасили евреите в Македония.
28.12.2020 15:41 / Отговор
. . . Многознайкото се изходи! Прав е Антон Тодоров, че всякакви помияри в България лаят в един хор със Заев! Не се изхождай по история ! Ако искаш историческите факти, лесно можеш да ги научиш! Само че не ти е дадено да мислиш , а да циклиш на "опорки" като папагал!
28.12.2020 19:19
Факт! В България българските граждани са спасили своите евреи! А в Македония не е имало никакви граждански акции за спасяването на македонските евреи.
И в България НЕ е имало фашизъм!
28.12.2020 23:01
Отговор Верно си леке! Македония тогава е била под германска юрисдикция! Била е окупирана от Германия ,и е оставена да се администрира от българи! Македония тогава не е влизала в Царство България, и не е имало никакъв начин да им се помогне ...Факт! Но докато има такива лекета като тебе, и Фатмакът-Фигурант, макетата все ще има с какво да се набират!
28.12.2020 23:33

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още