Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Аплодисментите не трябва да са само за лекарите

Мрежата

Аплодисментите не трябва да са само за лекарите

Снимка:

Текст Александър Попов, dnes.bg

Вече няколко дни пренесохме италианските аплодисменти към лекарите и у нас. Всяка вечер стават все повече хората, които изразяват своето уважение към всички в здравния сектор, които работят в тази извънредна ситуация. И рискуват собственото си здраве, за да лекуват нас.

За радост сме далеч от ситуацията в Италия, но не сме застраховани COVID-19 да се разпространи с още по-голям мащаб. От кризисния щаб тази сутрин представиха храни, които издържат 3 месеца, което показва, че трябва да сме готови за още по-голяма криза.

Аплодисментите обаче не трябва да са само за лекарите.

Нека аплодираме учителите, които само в рамките на един уикенд трябваше да преминат към онлайн обучение, за да може децата ни да не прекъсват училище. Още ли смятате, че те живеят в миналия век и не могат да пуснат компютър?

Аплодисменти и за всички специалисти, благодарение на които децата ни имат платформи, чрез които да учат. Аплодисменти и за всички родители, които помагат в обучението.

Аплодисменти за пожарникари и полицаи, които помагат цялата криза да преминава в някакъв ред. Въпреки психозата.

Аплодисменти за всички доброволци и компании, които не жалят труд и средства, за да се справим по-лесно по време на извънредното положение.

Аплодисменти за всички големи дарители за така нужните апарати в болниците.

Аплодисменти за всички, които работят в момента, за да може икономиката да не се срине още в първия месец на кризата.

Мнозина смятат, че тази криза се преекспонира, защото за българина проблем има, когато бъдат засегнати той и близките му. Коронавирусът ще остави отпечатък върху всеки един у нас, независимо дали го е преболедувал.

Затова нека се подкрепяме, всеки един да бъде отговорен към себе си и семейството си. Аплодисментите са за всеки един от нас. И те не са нито смешни, нито ненужни. Просто трябва да ни напомнят, че трябва да бъдем общество.

И дано аплодисментите не стихнат след края на извънредното положение. Защото и след него лекарите ще ни лекуват, учителите ще обучават, полицаите и пожарникарите ежедневно ще предотвратяват кризи...  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема