Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. АРХИВИТЕ ГОВОРЯТ: През 2001 Рашков обвини Богомил Бонев, че е поръчал убийството на бизнесмен

Мрежата

АРХИВИТЕ ГОВОРЯТ: През 2001 Рашков обвини Богомил Бонев, че е поръчал убийството на бизнесмен

АРХИВИТЕ ГОВОРЯТ: През 2001 Рашков обвини Богомил Бонев, че е поръчал убийството на бизнесмен - Tribune.bg
Снимка:

Отново – един „свидетел“, никакво доказателство, точно преди изборите…

Дежа вю: преди точно 20 години Бойко Рашков Богомил Бонев в убийство, припомня ПИК. Схемата бе същата както и в момента с Бойко Борисов - при него беше отишъл „свидетел“, анонимен, разбира се. И тогава бе сигнализирал прокуратурата, а „случаят щеше скоро да се изясни“.

Компроматната поръчка се разиграва дни преди президентските избори през ноември 2001 г., когато Богомил Бонев е кандидат-президент. Рашков, заедно с бивш съветник на Петър Стоянов, обвиняват Богомил Бонев, че е „поръчал убийство и подслушвал президентството“.

Статия от в. „Сега“ от този период ни припомня какво казва Бойко Рашков тогава в качеството му на бивш шеф на НСлС и народен представител от БСП.

„Има свидетелски показания, че Богомил Бонев е поръчал убийството на известен пловдивски гражданин“, заявил в Пловдив Бойко Рашков. Рашков отказал да назове името на свидетеля – човека, срещу когото било организирано покушението, но оживял. Но бил категоричен, че документът с показанията му съществува. Не знаел дали твърденията са проверени и дали по случая е образувана преписка.

„Нямам намерение дори да коментирам измислиците на Бойко Рашков, но настойчиво призовавам Георги Първанов публично да заяви дали стои зад думите на своя депутат“, заяви Богомил Бонев в декларация тогава.

Първанов лично се обадил на Бонев да му обясни, че не е запознат с твърденията на Рашков и не ги смята за уместни. Бонев отговорил, че с това смята въпроса за изчистен.

Статията ясно показва начина на действие на Рашков и на какво е готов в поръчките преди избори, затова не е изненада, че е вицепремиер в кабинета на Румен Радев и главно действащо лице в компроматната война днес, досущ като доказания също по този критерий Атанас Атанасов.

Накрая излиза, разбира се, че Бонев никого не е поръчвал за убиване.

В наши дни пък един дошъл при Рашков и му разказал как Борисов го бил заплашил, че даже намеси и канибализъм. Пак няма сигнал, доказателства, показания...

Въпрос на разум е дали българите ще позволят на подчинения на Румен Радев да успее отново, както се случва тогава, след като залепва мръсно леке върху името на Богомил Бонев, за да го спрат от участие в президентските избори, да го омаскарят и компрометират. Ред е на Борисов и ако е останала здрава мисъл в обществото ни, българите няма позволят да станат съучастници в мръсотиите…


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати