Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Асен Генов: Успешната борба с COVID-19 предполага доверие в институциите, от които зависят здравната и икономическата ни система

Мрежата

Асен Генов: Успешната борба с COVID-19 предполага доверие в институциите, от които зависят здравната и икономическата ни система

Снимка:

От профила във Фейсбук на Асен Генов - журналист, блогър, политически коментатор

Парадоксът на активните борци срещу мафията у нас се свежда до това, че едновременно искат да подронят доверието в управляващите до степен те да изпаднат в невъзможност да управляват, а от друга страна, като основна (една от многото) причини за недоверие посочват кризата с пандемията от Коронавирус. Успешната борба с COVID-19 предполага доверие в институциите, от които зависят нашите здравна система, икономическа система, та чак до конспиративните „ще ни чипират и убиват с новите ваксини“ теории. От една страна борците с мафията очакват ефективни мерки срещу пандемията, от друга – с всички сили внушават, че именно тази власт не е в състояние да реши проблема. От това произлиза и първото следствие от парадокса – изборите: хем искаме да свалим властта, хем ако изборите са в разгара на втората вълна̀ на епидемията, това е рисковано. Ситуацията е патова. Нито да искат възможно най-скорошни избори, нито да настояват за отлагането им за по-спокойни времена.

Изход от тази ситуация аз не виждам и социологията съвсем скоро ще го отчете.            

                                                                                                                                                                                                                                    


Коментари (2)

ЛУСТРАЦИЯ Предполагат и нормални обитатели на същите тези институции! Президентството е пълно с безродници и деструктивни персони,които са ръководени от най-голямото недоразумение в новата история на клетата ни държава!
14.12.2020 11:10 / Отговор
Иван Кой е този Асен Генов, за да коментира каквото и да било по медицински въпроси?!? Този не е ли момчето за всичко на Прокопиев?
15.12.2020 18:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още