Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Адемов пред ЕП: Преди изборите в България имаше невиждан полицейски произвол, координиран от Бойко Рашков (ВИДЕО)

Мрежата

Адемов пред ЕП: Преди изборите в България имаше невиждан полицейски произвол, координиран от Бойко Рашков (ВИДЕО)

Снимка:

„Полицейският произвол над българските граждани по време на изборите в България, координиран от министър Бойко Рашков, е срам и позор за страна членка на ЕС! Това заявих по време на дебат от трибуната на ЕП в Страсбург“, написа в профила си във Фейсбук евродепутатът Асим Адемов от ГЕРБ/ЕНП.

„Уважаема г-жо Комисар, естествено и аз осъждам полицейското насилие срещу ромите и срещу всички граждани, разбира се. И в този аспект искам да Ви разкажа за такъв полицейски произвол в моята страна, България! На 14 и 21 ноември в България имаше едновременно избори за парламент и президент. В предизборната кампания станахме свидетели на невиждан полицейски произвол от страна на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков", заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

„Под предлог, че има контролиран вот въоръжена жандармерия нахлу в домовете на роми и други граждани, които бяха привиквани и заплашвани в полицейските управления да дават обяснения за коя партия ще гласуват“, добави той.

„Като резултат от този полицейски произвол, координиран от министър Рашков, на изборите в България имаше рекордно нисък процент гласували хора. Г-жо Комисар, този полицейски произвол над българските граждани е срам и позор за страна членка на ЕС и настоявам да обърнете внимание на действията на министър Рашков, за да се вземат мерки това да не се случва повече“, заключи Асим Адемов.   


Топ новини

виж още

Актуална тема