Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Атлантическият съвет: Хибридната война на Кремъл против България вече навлезе в интензивна фаза

Мрежата

Атлантическият съвет: Хибридната война на Кремъл против България вече навлезе в интензивна фаза

Снимка:

Димитър Шивиков, допреди време възприеман като перспективен натовски офицер, вече е член на Националния съвет на „Русофили“

От страницата във Фейсбук на Атлантическия съвет

Внимание!

Лица на петата колона.

Бригаден генерал (о.з.) Димитър Шивиков, допреди време възприеман като перспективен натовски офицер, вече е член на Националния съвет на Национално движение „Русофили“!

Хибридната война на Кремъл против България вече навлезе в интензивна фаза. Спящите клетки се събуждат и активират. Вече не се и прикриват. Картите са свалени. Sleepers become leaders.

Бившият началник на Генералния щаб на Българската армия генерал (о.з.) Златан Стойков също официално е част от „Русофили“.

Явно ГРУ добре е работило в България по линия както на службата на военния аташе, така и на нелегалните резидентури. През годините докато България се подготвяше за присъединяване към НАТО и във времето след това, руското военно разузнаване е действало тихо и упорито у нас. И сега бере част от плодовете на труда си. Запасното войнство, наред с действащите военнослужещи и служители на МВР и на специалните служби, винаги са били мишена на руската подривна дейност - както за разузнавателни задачи, така и за активни мероприятия. Вторите, практиката показва, са по-големи като обем и тежест и водят до политически мутации в набелязаната като жертва държава.

Инсталирането на Румен Радев като президент с намесата на генерал Решетников от Службата за външно разузнаване беше стратегически успех за Кремъл, осигуряващ своеобразен политически плацдарм за подривна дейност. Запасното войнство е друга важна част от хибридния инструментариум на Москва.

От Атлантическия съвет изразиха възмущението си и от появата на Димитър Шивиков в униформа по време на протеста на 2 септември. Ето каква беше реакцията им тогава:

„На вниманието на министъра на отбраната!

Бригаден генерал (о.з.) Димитър Шивиков току-що омърси и армията, и униформата на българския офицер с участието си в протеста в униформа.

Кой дава правото на офицера от запаса Шивиков да участва в политическо мероприятие униформен?

Кого ангажира Шивиков с това си участие? Само себе си или се опитва да въвлече и Българската армия в политическите борби?“                      

                                                                    

 


Коментари (7)

ДЕЙСТВАЩИТЕ ГЕНЕРАЛИ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ДА СПРАТ РУСКИЯ ПРЕВРАТ В БЪЛГАРИЯ!! ДА СЕ ОТНЕМАТ ГЕНЕРАЛСКИТЕ ЗВАНИЯ НА РУМЕН РАДЕВ, ШИВИКОВ-ЗА ДЕЙНОСТ СРЕЩУ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ.
ГЕНЕРАЛИТЕ ОТ НАТО ДА ПОМАГАТ!!
23.09.2020 11:49 / Отговор
Чери Добре, след като подривната работа на руските служби са толкова активни и с такъв голям интерес към страната ни, каква е крайната им цел имайки предвид приказката "каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари". Нещо по-конкретно може ли да научим или ще се задоволим само с идеологическо плашене. И каква е светлата идея на САЩ и ЕС за нас? Мисълта ми е, че първо ние трябва да се погрижим за себе си за да могат да ни зачитат и извън страната.
23.09.2020 15:05 / Отговор
Изумен Светлата идея на ЕС и САЩ, за разлика от руската светла идея за нас, е да се развиваме и да просперираме свободно и демократично. За разлика от Русия, ЕС и САЩ НЕ СЕ МЕСЯТ АГРЕСИВНО в нашите работи, защото са демократични общества. Да, съветват и предлагат, но най-вече ни оставят СВОБОДНО да избираме какво да правим с живота си. Същото не може да се каже за Русия. И всички вие, които виете на умряло за Русия, защо не идете да живеете там? Или в Северна Корея, където е най-доброто място за такива като вас? Защо все се бутате да ходите в САЩ и в ЕС? И децата ви все учат на Запад, а не в Масква. Защо?
23.09.2020 16:58
"СВЕТЛАТА ИДЕЯ" НА РУСИЯ Е: 1.ДА УБИЯТ ПРАДЕДИТЕ НИ В БЕЛЕНЕ
2.ДА ЗАГРАБЯТ ИМУЩЕСТВОТО НА БЪЛГАРИТЕ
3.БЪЛГАРИТЕ ДА РАБОТЯТ-РУСНАЦИТЕ ДА НИ КОМАНДВАТ
НЯМА ДА СЕ ДАДЕМ.
23.09.2020 17:34
Естествено, че става дума за пари .. и не само - американски Ф-16, но управлявани от Путин и българските му слуги, милиарди от ЕС, използвани за прокарване на руска политика и интереси , членове на НАТО, които изнасят класифицирана информация за Русия. Какво по прекрасно - толкова сме им удобни. Де да не бяхме толкова жалки и продажни.
23.09.2020 21:19
Изумен Вие сте жалки, ЕСТЕСТВЕНО, защото сте ЗАЕДНО с най-големия предател на България и проект на Русия - Гумен Гедаев. Защото сте легендирани като десни, но всъщност сте ЛЕВИ гадни боклуци, които от години се опитват да спъват България. Където седнете и станете все Бойко Борисов ви е виновен. На крива ракета Космосът и е виновен. Нещастници! Вече никой от нормалните хора не вярва в легендата колко сте десни и страхотни!!!!!
24.09.2020 11:51 / Отговор
Цветка НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!
26.09.2020 00:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още