Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Българка на Острова: Тук ако няма 10 000 протестиращи, няма да получат разрешение от общината

Мрежата

Българка на Острова: Тук ако няма 10 000 протестиращи, няма да получат разрешение от общината

Снимка:

Разрешение за протест в Англия се дава, само и единствено, ако участие са заявили над 10 000 души

От Фейсбук профила на Диана Шепард, бургазлийка, която в момента живее във Великобритания

Как работи демокрацията точно в една правова държава като Великобритания.       

Първо, организаторите на протест заявяват бройката на участниците. Те дали ще дойдат или не, важно е колко хора са заявили участие. Ако е под 10 000, няма да получат разрешение от общината.

Второ, чакат за разрешение от общината. Когато го получат, организаторите получават точно определен маршрут и нямат право да излязат извън него.    

Категорично забранено е затваряне на кръстовища, пътища, всякакви места, които затрудняват придвижването на гражданите на града.    

Полицията е в абсолютното си право да упражни сила, а нарушителите биват съдени по бързата процедура за хулиганство( съдът определя степента на хулиганство и присъдата).

Ако заявилите протест са под бройката, която посочих, тогава протестират ( говоря за Лондон, например) в Хайд Парк. В този лондонски огромен парк има едно място,, което се казва Hide Park corner (на ъгъла до площад Пикадили в края на West End) и всеки може да си протестира там, който иска да седне на пейка и да го слуша.

Та така е в правова, демократична държава. Нека ми повярват милите протестърчета, че точно англичаните разбират от демокрация. И я пазят с цялата твърдост на Закона.                         

 


Коментари (4)

За протести не се иска разрешение от общината, така е по конституция. За други мероприятия се иска, примерно гей парад.
11.08.2020 15:55 / Отговор
Срещу тормоза на гражданите Не се иска, друг път. Нали трябва полицията да охранява протестиращите, за да не се сбият /както на Орлов мост /. А иначе се радвам, че сте компетентген по гей парадите. Да не би да сте т.нар. адв. хаджигенов.
12.08.2020 08:35
Славчо Хаджийски Да протестираш, не означава да затваряш кръстовища или да сваляш шалтера на метрото (както беше направил един от съветниците на летеца). Като те мързи да напишеш молба до Общината за разрешение за протест(или си скаран с правописа, неграмотен) протестирай в парка!
12.08.2020 13:18
ДАНЪКОПЛАТЕЦ Протестиращите от чужда д-ва, когато се приберат в Б-Я, ще имат това право. Не ви ли харесва така? Ще се завържете, ще внася те данъците с Б-Я, ще понасяме добро и лошо заедно. Ако не ви изнася, не се връщайте, родолюбци, но няма и да казвате кой ще управлява д-вата. Радев цели излизане от ЕС и НСТО и да ни вкара в Евразия. Така и не сте разбрали, че този човек е опасен за Националната сигурност на Б-Я. За 4г.не е свършил нищо смислено в интерес на Б-Я, но успешно работи за руските интереси. Целта е оставка на Гешев, за да завземе цялата власт и унищожи уличаващите го документи и записът. Уж сте умни, а не разбрахте, че протестите се финансират от Дубай и Сърбия. Това ли искате за Б-Я? Аз не искам това за моите деца! Не искам връщане на "соц."комунизма в Б-Я!
12.08.2020 19:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още