Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Български блянове: Народ, който иска, но…

Мрежата

Български блянове: Народ, който иска, но…

Снимка:

Коментарът е от Фейсбук профила на Илиян Калчев

Народ, който иска високи заплати, но посреща идеята за life-long learning с "аз когато е трябвало да уча, съм ходил на училище!"

Народ, който иска модерно, отговарящо на днешния отворен и динамичен свят образование за децата си, но реве като заклан, разбрал-недоразбрал, че махат "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово?" от учебната програма.

Народ, който смята, че децата му "днес не ги учат на нищо в училище", но ходи да се разправя с учителите за всяка слаба оценка и не престава да обяснява на лягане и ставане, че материалът в училище е много сложен за малката главица на наследника. Нищо, че на другия край на света наследниците стават в 6 и решават уравнения с две неизвестни от 2-ри клас. А при днешните технологии другият край на света е като съседния двор на село.

Народ, който иска от държавата безплатни и добре уредени образование и здравеопазване, че и широки булеварди, паркове, градини, но всячески се старае да избяга от плащането на данъци. И си изхвърля боклука през балкона

Народ, който иска да живее като в "добре уредените държави" и не може да изкара ден без електричество, да не говорим за интернет, но се държи като орда анархо-комунисти.

Народ, който иска чужди инвестиции, но се ужасява от мисълта, че чужденците ще го изкупят.

Народ, който няма идея какво са леви и десни политики, и въобще какви са принципите и предпоставките да функционира успешно общество, обединено в държавна структура, но гласува на избори кажи речи всяка година.

Народ, който обвинява циганите си, че са мързеливи, крадливи и не мислят за утрешния ден, но самият той само се чуди как да изклинчи, от къде какво да забърше и на ниво фундаментални за бъдещето си въпроси не мисли по-далеко от днес следобед.

Народ, който смята, че всички останали му дължат безкрайно уважение, щото той е народ на 1300 години, а тия тъпи американци, събрани от кол и въже, кво ми се хвалят с някви 200 години история...

И въобще народ, избил интелигенцията си след 09.IX.1944 и разсипал българското село и икономика, но отчитащ отминалото време с "това, дето го е построил бай Тошо, ние днес не можем да го боядисаме!", сякаш ако не беше "бай Тошо" времето щеше да спре, а стотиците чужди и местни предприемачи, построените фабрики, железници, паркове и залесени гори щяха просто да изчезнат!

И който въпреки всичко продължава да съществува...такъв народ просто не може да изчезне!  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още