Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Българските журналисти са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО неподготвени по темата COVID-19

Мрежата

Българските журналисти са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО неподготвени по темата COVID-19

Българските журналисти са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО неподготвени по темата COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на д-р Стефан Митев, Българско Рационално Общество

Българските журналисти са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО неподготвени по темата COVID-19. Гледам брифинг и се чудя как може да се задават толкова неадекватни въпроси.

Един журналист, с явно беден речников запас, пита дали българите няма да "полудеят" покрай пандемията. "Полудяването" е изключително лаишки и стигматизиращ термин. Толкова ли не можехте да зададете въпросът по друг начин? Министърът бе прекалено благ и не се подведе по провокацията. Но неприятното усещане от въпроса остана.

Последва задължителното боричкане за достъп до микрофон, едновременно говорене на няколко човека, надпреварващи се да се извяват (неадекватно). Накрая по-нахалният печели и целокупният български народ чува мисловния му напън.

Теоретичната подготовка на българските журналисти по въпросите ваксинация, имунитет, епидемиология и статистика клони към нула. Не се репликират гости, които разпространяват конспиративни теории или рекламират собствени продукти за чудодейно лечение. Не се задават важните въпроси. Повтарят се многократно едни и същи опорни точки, които са до болка познати на всички. Няма задълбочаване. Няма цялостно разбиране на проблема. Няма и изгледи нещо да се промени.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Тартаковер Добре написано. Също така, много точно.
25.12.2020 14:09 / Отговор
кесо Този тип "журналисти" всъщност не правят журналистика, а водят своята мръсна и подла война срещу съзнанието на българските граждани. Затова и те не са журналисти, а войници на "шумния фронт" пратени на "предната линия" да громят враговете на комунизма и на "нашите" двойни освободитело-окупатори от "братска" Русия.
25.12.2020 14:50 / Отговор
сивата котка Мисирки, сър, не журналисти.
25.12.2020 18:58 / Отговор
Бранко Христовски Голяма част от бг журналистите са обикновена,некадърна и безмозъчна пасмина.. Платени подкупни идиоти с манипулационни материали и репортажи.Слабо подготвени и прекалено невежи нищожества.Утайката при тях е в размери максимално повишаващи се...
26.12.2020 00:05 / Отговор
Дано НЕ стане като нарицателно ... прост и нагъл като журналист....
26.12.2020 08:17 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати