Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Банкерът Цветан Василев със своя квота при Цветан Цветанов?

Мрежата

Банкерът Цветан Василев със своя квота при Цветан Цветанов?

Снимка:

Бившият собственик на КТБ е от Габрово

Водачът на Републиканци за България в Габрово Мариян Костадинов беше движеща сила в града на политическия проект на Цветан Василев „България без цензура“, съобщава в новия си брой вестник „Галерия“ и коментира, че това дава повод на политически наблюдатели да се питат има ли своя квота в партията на Цветан Цветанов банкерът, установил се в Сърбия.

За близки връзки на Костадинов с Цветан Василев се знае отдавна, а и той никога не ги е крил, твърди изданието.

През 2009 г. Костадинов е издигнат за областен управител от ГЕРБ при първото правителството на Бойко Борисов. През 2013г.  той изненадващо се позиционира като вътрешна опозиция на премиера и лидер на партията, както и на неговия заместник Цветан Цветанов. Тогава Костадинов става движеща сила в Габрово на политическия проект „България без цензура“. Лично той организира закрита среща на банкера с представители на бизнеса в града. Сбирката се провежда ва хотел „Балкан“ на 9 октомври 2013 г., като на нея са присъствали основно лични познати на Василев или клиенти на фалиралата няколко месеца по-късно КТБ. Заедно с Костадинов, организатор на събитието е неговият заместник в областната управа Пламен Недков.

Година по-рано Костадинов приветства Цветан Василев за подкрепата на банкера за възстановяване на вечния огън на паметника на връх Шипка.

„За първи път от 35 години на Паметника на свободата на връх Шипка ще бъде възстановен вечният огън. Пилонът, на който ще се развява българското знаме, и вечният огън ще бъдат изградени със спомоществувателството на Корпоративна търговска банка и нейния собственик г-н Цветан Василев, който също е габровец и е изключителен родолюбец. Без случилото се преди 135 години на Шипка днес нямаше да има България“, посочва почти през сълзи Костадинов.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още