Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Бареков: Президентът се усети, че погази Конституцията с Кирил Петков

Мрежата

Бареков: Президентът се усети, че погази Конституцията с Кирил Петков

Снимка:

Президентът се усети, че погази Конституцията с Кирил Петков, пише на страницата си във Фейсбук бившият водещ и политик Николай Бареков.

„Скандалът става още по-жесток! Радев искал от Конституционния съд да не се произнася по двойното гражданство на Киро Петков. Радев е осъзнал, че с указа си за назначаването на двоен гражданин е нарушил Конституцията. Късно е Радев да сваля воденичния камък от шията си“, коментира журналистът. По думите му още през лятото президентът е трябвало да се произнесе по казуса.

„Трябваше да го направи, като стана ясно, а не да шикалкавят двамата с канадеца и да се чудят как да замажат престъплението. Слаби юридически съветници има Радев, лоши съвети получава и от Посолството. Да не говорим, че Радев няма и читава секретарка да бръкне в ГРАО и да види, че тогава кандидатът за министър е бил двоен гражданин“, посочва той.

 

 

 В друга публикация Бареков посочва, че Конституционният съд също бави решението на казуса.

„Незнайно защо, обаче, Прокуратурата спи по очебийното погазване на Основния закон от президента и на служебен министър, станал такъв с измама. Неговият служебен министър Кирил Петков е извършил престъпление като подава лъжлива декларация, а Радев направо нарушава Конституцията като назначава двоен гражданин за министър. Първият президент, престъпил закона, докато е на власт, за да угоди на чужди и олигархични интереси. „Промяна“ няма и няма как да продължи нещо на чисто, замислено като схема с лъжа и измама“, констатира Бареков.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема