Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Бареков: Такава шуробаджанащина никога не е била, дори по времето на Тато, Брато и Бато

Мрежата

Бареков: Такава шуробаджанащина никога не е била, дори по времето на Тато, Брато и Бато

Снимка:

От Фейсбук профила на Николай Бареков

Помните ли аферата “Батко и братко”, която бутна Тройната коалиция от власт? Тръгна от “Капитал” и докара ГЕРБ на власт. Тогава крадяха европейски пари от магистралите. Сега новата Четворна коалиция на “Подмяната” направо започна с аферата “Кум, кумец, кумица и Кумчо Вълчо”. Разликата е, че сега си купиха цялата власт с нашите пари.

Целите фамилии барабар с родата до девето коляно на Кирчовците, семейството папагали Лорери, Кокорчовци, Прокопитата заедно с балдъзите, зетьовете, снахите, шуритата, шуринайките, любовниците, държанките се изпоназначиха на висши държавни постове.

Простият Киро Петков си тури 17 съветнички, а кумовете си Лорери назначи за вицепремиер и началник на кабинета на ортака си Асен Василев. Той пък си тури Специ за шеф на НАП, а Иво Прокопиев пък направи комшията си по палати на Буджака министър на транспорта, а всичките си секретарки и стажанти министри, зам.-министри  и депутати. Останалата сган тунеядци се допълни за разкош от колонията съселяни на олигарха от разградските вилаети и ловни дружинки. Заплатите им започват от 10-20 бона и вървят нагоре, без да броим премиите в ДКК и ББР, които вече станаха лични касички на кръга “Капитал”.

Върнаха ли Киро Петков и неговата фамозна Лена парите от ББР? Напористата му юристка прибра по 20 бона на месец като “адвокат”, назначена незаконно от незаконен министър, както реши КС. От “кумова срама” засега само премиершата Линда остава извън държавната софра и продължава да върти веган пасти и торти по 150 лева за либералната столична паплач. И това е само началото.

Още хиляди от родата на депутатите и министрите от Промяната чакат на опашка за тлъсти дробчета от високите позиции в бордове, регулатори в енергетика, финанси и държавни фирми. 9-те процента балъци, които им гласуваха, дали се усетиха, че ги купиха със собствените ни народни пари? Сега народът брои стотинките за петорни сметки за газ, парно и ток, но висшите държавни бюрократи, доскоро пишман стажанти и “офис мениджърки”, диплят тлъсти пачки в държавните мерцедеси и министерствата.

Такава шуробаджанащина никога не е била, дори по времето на Тато, Брато и Бато. Непотизъм и байганьовщина в най-селски вид. А ужким бяха млади и успели на Запад... Ха-Ха. Още ли има наивници да вЕрватЕ?

Жалката истина е, че орда измамници и неграмотни чуждоземни  калинки, натирени за некадърност и крадливост отвсякъде, яхнаха държавата само с една цел. Да крадат, яко да крадат. Дойдоха да ни оправят, ще ни оправят до шушка. Политиката за тези нагли селяндури е "бизнес - проектче" и средство за грабеж, защото друго не знаят и не умеят.  


Топ новини

виж още

Актуална тема