Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Белобрадова от ДБ към Трифонов: Кръгът НДСВ в колаборация с ДПС не може да бъде подкрепен

Мрежата

Белобрадова от ДБ към Трифонов: Кръгът НДСВ в колаборация с ДПС не може да бъде подкрепен

Снимка:

От профила във Фейсбук на Елисавета Белобрадова

Преди да изложа собственото си мнение за проектокабинета на „Има такъв народ“, правя забележка, че като първа политическа сила, ИТН имат право да заявяват както решат и какъвто решат кабинет. Всички останали имат право да не са съгласни и да коментират както подхода, така и състава.

И така:

1. Николай Василев е личност, която никога не може да бъде подкрепена в ролята му на министър-председател. Не сме с толкова къса памет. Изобщо, кръгът НДСВ в колаборация с ДПС не може да бъде подкрепен. Ако някой иска да го прави - нека заложи името си за това.

2. Програмата и приоритетите удобно „пропускат“ темата за главния прокурор и редица неуредици в съдебната система.

3. Преговори, разговор - няма. Няма опит за контакт с другите политически сили дори за едно „айде да пием кафе да обсъдим министрите, да чуем какво искате да ни кажете“. Това в момента е пагубен стил и сочи бъдещи нагласи.

Всичко това сочи няколко неща.

ИТН нямат намерение да управляват въобще или искат да управляват с ГЕРБ, защото няма кой друг да ги подкрепи в момента и да не се откаже от всичко, което е градил до тук.

Кабинетът повече прилича на провокация, отколкото на нещо, което ще върши работа, а Николай Василев начело е онзи нелеп момент, в който ти казват по телефона „Ти чу ли кого са предложили за премиер?" (следва име), а ти отговаряш невярващо „Как? Онзи Ники Василев? Онзи? Глупости, нямаше ли един певец със същото име"

Това е проектокабинет с предизвестен резултат и е обида към хората, които гласуваха в неделя. Не само кабинетът, но и начинът, по който беше комуникиран.

Инак, има няколко добри предложения, сред които министърът на образованието и министърът на здравеопазването.

Много жалко.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още