Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Беновска покани Фандъкова и Манолова на дебат, предупреди, че която не иде, ще загуби изборите

Мрежата

Беновска покани Фандъкова и Манолова на дебат, предупреди, че която не иде, ще загуби изборите

Снимка:

Кметската битка за София, май, ще напомня историческата битка при Ватерло. Историческият пълководец Наполеон Бонапарт я губи и слиза от императорския трон на Франция, се казва в коментар на журналистката Илиана Беновска.

„Коя от 2-те дами – Фандъкова и Манолова ще се превърне в софийския Наполеон? И, дали, някой, по този повод, ще създаде хит озаглавен „София, като „Ватерло“ на АББА, в който други две дами – Ана и Фрида пеят: „Мале мале, при Ватерло Наполеон се предаде. О, да и аз срещнах съдбата си по подобен начин. Винаги цитирам историческата книга на рафта.“

Днес „оръжията на армиите“ на Фандъкова и Манолова изглежда така: Фандъкова е пълководец на тежката артилерия на 10-годишното си управление в София и всичко направено от нея - с плюсовете и минусите му - и обещава развитие, Манолова напада с „автоматичен обстрел“ с аргумента - нещата са зле и аз ще ги оправя.

Фандъкова, за сега, говори само лично, без застъпници. Манолова се обгражда с говорители по различни теми. На откриването на кампанията на Манолова говорител стана и бившият депутат от НДСВ Деница Димитрова. Случайно срещнах тази красива и витална млада жена по пътя към речта ѝ при Манолова. Тя се придвижваше в своята инвалидна количка.

Деница е горд човек и държи да се справя сама с тази своя орис. Като се поздравихме, сърцето ми се скъса, че никой от екипа на Манолова не я придружаваше. И, просто, протегнах ръце и хванах дръжките на количката ѝ. Пристигнахме до сцената на Манолова заедно.

След като речите свършиха и се стъмни, си тръгнах, като мислех, че лично Манолова ще закара в тъмното Деница до дома ѝ. Уви! Видях как Деница управлява сама количката си по уличното платно. В тъмнината между фучащите коли.

И се запитах, дали, Фандъкова щеше да остави сама Деница? И в тъмното се сетих какво ми каза един виден представител на БСП за кампанията на Манолова: „Липсва светлина…“

Г-жо Фандъкова и г-жо Манолова, каня ви на дебат кой и защо ще спечели София – отсега ще ви кажа, че която не дойде в добре осветеното предаване „Беновска пита“ ще означава, че я е страх да отговори на въпроса „Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява София?“

И ще загуби изборите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още