Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Биков: Защо кметът на Оборище от ДБ е разреши събаряне на къща, кандидат за паметник на културата?

Мрежата

Биков: Защо кметът на Оборище от ДБ е разреши събаряне на къща, кандидат за паметник на културата?

Биков: Защо кметът на Оборище от ДБ е разреши събаряне на къща, кандидат за паметник на културата? - Tribune.bg

От Фейсбук профила на Тома Биков

Тази къща в центъра на София вече не съществува, защото беше съборена. През 2018 година започва процедура, която да върне нейния статут на паметник на културата. От тогава главният архитект на София спира да издава, каквито и да било документи, които да позволят събарянето на сградата. Това обаче прави районният кмет на Оборище от „Демократична България“.

Главният инженер на района незнайно защо издава План за безопасност и здраве и План за управление на строителните отпадъци за премахване на съществуващата сграда. Благодарение на това, сградата вече не съществува. С това спира и процедурата, която да възстанови статута на къщата. И тук идват въпросите:

1. Защо кметът на район Оборище е позволил на неговия главен инженер да узакони събарянето на къщата, въпреки че Министерството на културата и главният архитект на София очевидно не са давали разрешение за това?

2. Безплатно ли са извършили тази „услуга“?

3. Какви са основанията им да направят това?

Лично аз очаквам активност от общинските съветници и най-вече от тези на „Демократична България“. Очаквам активност и от прокуратурата и МВР, които да разследват, дали имотното и финансовото състояние на районния кмет и неговия главен инженер не е нараснало рязко през последните месеци.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети