Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Биляна Амбарева: „Честният месия“, който ще оправи България…

Мрежата

Биляна Амбарева: „Честният месия“, който ще оправи България…

Биляна Амбарева: Честният месия, който ще оправи България… - Tribune.bg
Снимка:

Ретроспекция на един кремълски проект, който от „натовски“ стана евразийски

Биляна Амбарева, Фейсбук

Радев е поредния проект на задкулисието. Брилянтно избран от Решетников като перфектния кандидат, на който балъците ще клъвнат. Не се е занимавал с политика, което го прави „честен и чист“ в очите на много хора. Беше ни представен като „натовски генерал“, завършил школа в САЩ, като по този начин умело се завоалира фактът чий кандидат е всъщност.

Не се опитвам да ви пробутам сценарий от конспирация. Това, което ще ви кажа е всеизвестен факт и НИКОЙ не го крие. Зад всеки кандидат стои един огромен апарат от РR-и, агенции за социологическо проучване, стратези, експерти по реклама и т.н. Радев е избран вследствие на такова проучване на настроенията на избирателите. В една държава, в която избирателите са уморени от БСП, ГЕРБ, Патриоти, Атакисти и ДПС-ари, публиката иска ново лице.

И това лице, трябва хем да е верно на партията, която ще го представи, хем да бъде представено като неутрално и необвързано с никоя партия. И тук на помощ на БСП, които не разполагат с такива ресурси, се притече „тавариш“ Решетников. През 1976 г. той става част от Първа главна дирекция на КГБ във външното разузнаване. По време на събитията, за които иде реч, Решетников е директор на Руски институт за Стратегически изследвания! Работата му се състои точно в това - да прави социологически проучвания, базирано на резултатите от тях да подбере подходящ кандидат и да изработи нужната СТРАТЕГИЯ. Ще цитирам статия от „Свободна Европа“, която се базира на разкрития от следствието срещу Малинов. Същия Малинов, дето Путин го награди!

„През юни 2016 г. в Москва се провежда форум на управляващата партия „Единна Русия“, на който присъстват като гости Малинов и председателите на БСП и АБВ, Корнелия Нинова и Георги Първанов. Малко по-късно институтът на Решетников поръчва социологическо изследване за предстоящите президентски избори в България, което търси профила на бъдещия кандидат на БСП. Николай Малинов възлага от името на РИСИ провеждане на изследване на „G Consulting“, чийто изпълнителен директор е Живко Георгиев. Проучването е проведено от 1 до 15 юли 2016 г. Резултатите показват високо недоверие към институциите и неудовлетвореност, солиден потенциал за протестен вот и „необичайни за последното десетилетие равнища на тревожност“. Данните показват също нарастваща подкрепа за Русия и спадаща за САЩ, ЕС и НАТО. 12% са се обявили за категорични русофили, а 25% за умерени. Две трети от анкетираните са казали, че „България трябва в максимална степен да възстанови и поддържа приятелски отношения с Русия“.

И така се ражда перфектният кандидат.

Кандидатът от опозиционната страна (респ. БСП) трябва да е:

По-скоро мъж

Не по-възрастен от 60

Успешна кариера, но не интелектуалец

Некорумпиран

Да е демонстрирал кураж, гръбнак

Да отстоява по-голям суверенитет в рамките на ЕС и НАТО

Ето така се ражда кандидатурата на Радев. Верен на партията, но за заблуда на масата лесно може да мине за „натовски генерал“. Така ще се гарантира вотът не само на привържениците на БСП, но и на всички колебаещи се, готови да дадат наказателен вот на ГЕРБ. Главната цел на това проучване е да бъде намерен и представен подходящ кандидат, който въпреки че ще бъде представен от БСП, ще трябва да отговаря и на представата на ОПОЗИЦИЯТА за достоен кандидат.

Така си осигуряват и голяма част от привържениците на ГЕРБ, които просто не харесват Цачева и ще се припознаят в новото лице на радетеля на „евроатлантическите ценности“. Какво като е кандидат на БСП важното е, че е „достоен човек“, нали така? Кампанията на Радев беше преди всичко плюнки по Цецка Цачева. Всички медии бяха заети с нейното очерняне. Ма била член на БКП и къде и е дипломата. Но за Радев, който също е бил член на партията, медиите не обелиха нито дума. Раздухаха скандала за дипломата на Цецка и размахаха „натовската“ диплома на генерала.

Задайте си два въпроса: първо, защо никой не акцентира на членството на Радев в БКП? Второ, кой притежава медиите в България? Така ви набутаха поредния „честен“ месия, дето ще оправи България и вие пак клъвнахте въдицата.

Тук трябва да се спомене, че и Бойко Борисов изигра важна роля в тази схема. Цецка Цачева беше всичко това, което не трябваше да бъде кандидатът на ГЕРБ. Впоследствие Борисов сам си призна... Сто процента съм сигурна, че дори за миг не е предполагал как тази сделка ще му изяде главата. Представял си е, че като подари на БСП ограничения от пълномощия президентски пост ще ги накара да се кротнат, поне временно.

С тази цел ГЕРБ подари и поста национален омбудсман на Мая Манолова. Ако „Великият комбинатор“ беше прочел „Владетелят“ на Николо Макиавели вместо „Винету“ и беше играл шах, вместо белот нямаше да измие очите на Майчето и да и даде възможност да се докаже като полезна и „работеща за народа“ и да „бори мафията“.

Но да се върнем на Радев. Веднага след като встъпи в длъжност президентът се зае да оправдае очакванията на тези, които го издигнаха. Присъствието му на всички международни събития, конференции и форуми беше огледало на възложената му мисия - да се бори за падането на санкциите срещу Русия! Радев падна толкова ниско в ролята си на руски емисар, че в някои от речите си изобщо не споменаваше България!

За 3 години не намери време да посети паметника на жертвите на комунизма. За 3 години в качеството си на президент не произнесе НИТО ВЕДНЪЖ реч на 1-ви Февруари! През 2017 отбеляза датата със статус във Фейсбук?! През 2018 се срещна с българската общност в... Брюксел. Там не обели нито дума за жертвите, а протоколът му дори не изпрати венец в знак на почит! Замълча си и пред Гундяев. Отговорил му, ама няма запис, няма и стенограма на отговора.

„България трябва да се въздържи от подкрепа на предложената европейска позиция“ - думи на Радев относно събитията във Венецуела. Фактът, че Мадуро е президент на държава, която за една година е регистрирала 1,7 милиона процента инфлация, е показателен, че президентът не го прави от загриженост за благоденствието на венецуелския народ! С тази си позиция Радев остана изолиран в ЕС, но пък се оказа

в компанията на Ердоган, Путин, Си Дзинпин  и други „защитници“ на демокрацията. Защо го прави? И още по-важен въпрос, къде е българският национален интерес в тази негова позиция?!

Нещо повече: Румен Радев и БСП нямаха проблем да оправдаят руската военна интервенция в Украйна и анексията на Крим - актове в крещящо ПРОТИВОРЕЧИЕ с международното право! В случая с Венецуела обаче, където никой не е пратил войски, те говорят за „ненамеса”?! Ах, колко са демократични!

А сега за F-16.

С уговорката, че аз НИЩО не разбирам от самолети, ще ви цитирам летец с чин генерал-майор, длъжност „Командир на Военновъздушните сили на Република България“ и настоящ президент Румен Радев.

„Бригаден генерал Румен Радев, зам.-командир на ВВС, интервю с Евгени Генов за в-к „Преса“:

-Каква цена можем да си позволим да дадем за новите изтребители и какво ни предлагат отделните държави?

Румен Радев:

-В ценовите предложения на „Грипен“ и „Еврофайтър“ са включени основно самолети без въоръжение, с минимално наземно оборудване. Пакетът на Ф-16 МЛУ освен девет самолета с напълно отремонтирани двигатели съдържа и всичко необходимо за използване на машините: последно поколение въоръжение „въздух-въздух“ и „въздух-повърхност“, контейнери и нашлемни системи за целеуказване, системи за обмен на видеоинформация в реално време, тренажори за летците и инженерите, системи за планиране и разбор на полетите, модерно оборудване за обслужване и ремонт, резервни двигатели и обучение. Цената на този пакет е чувствително по-ниска от другите предложения.“

Когато Радев стана президент и започнаха дебатите какви самолети да купим, в ценовите предложения на „Грипен“ и „Еврофайтър“ продължаваха да са включени основно самолети без въоръжение! Така че НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО! F-16 продължава да бъде най-добрата оферта. Промени се само позицията на генерала, който след като стана президент издигнат от БСП, от „натовски“ стана евразийски.

 Миналата година на срещата на страните от източния фланг на НАТО във формат Б9, Румен Радев зае открита и настойчива прокремълска позиция. Самата среща беше посветена на това как НАТО да се противопостави на дезинформацията, пропагандата и хибридните заплахи от страна на Русия. Радев не само, че не взе НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ по темата, но като един истински „натовец“ ни демонстрира нагледно как работят те, премахвайки части от текста на декларацията! Щото текстовете отразявали „чужди“ за България интереси! Е той отъждестви българските интереси с тези на Русия и всичко си дойде на мястото! На Радев е определена ролята на „народен човек“, един от нас, разочарован от властта, търсещ справедливост.

Речите му винаги са пропити с отчаяние и фатализъм, като той винаги се дистанцира от управлението! Като филмов критик той критикува сценария и актьорите, НО НЕ УЧАСТВА във филма. Позицията му е много удобна за точно такъв вид поведение! Но не участва ли наистина? Радев подписа назначението на Гешев с коментар: „Подчертах, че начинът на провеждане на този избор трябва да създава доверие в обществото, а не да поражда съмнения. Няма как обаче да не се вслушам в призивите за нарушаване на Конституцията, защото върховенството на закона е фундаментът на демокрацията. България ще просперира, когато започнем да уважаваме и спазваме законите. Затова няма да допусна точно президентът да наруши Конституцията. Днес подписах указ за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.“

Подписал назначението воден от задължението да спазва върховенството на закона и конституцията на България! Поклон! На 7-ми юли обаче загърби тази си „обязаност“ да пази конституцията и поиска оставката на главния прокурор и правителството! Щото бил загрижен за народа! „Изходът от създалата се ситуация е един: оставка на правителството и главния прокурор.“

Докато целия свободен свят бойкотира Русия, Радев не само прие да присъства на парада, ами даде и заявка, че щял да обсъжда в Москва енергийните проекти между двете страни. Ха, честито! Понеже президента разочарова много от избирателите си не закъсняха и „принципните“ постове и статии в негова подкрепа, под надслов „да защитим институцията президент“. Хайде холан! Президентът е лицето на тази институция!

Появиха се мнения като това на Атанас Славов, че „имунитетът на държавния глава не е просто имунитет на лицето, което осъществява функциите на президент, а е имунитет, който се разпростира върху комуникацията на държавния глава, върху помещенията, където той осъществява функциите си.“ От този коментар излиза, че всички служители в президентството, барабар с чистачката, могат спокойно да работят в полза на чуждо разузнаване, щото денем се подвизават в помещенията където държавния глава извършва функциите си?! Значи Пена чистачката може да прати факс със секретни държавни документи директно в Кремъл, но никой няма право да я пипа, щото тя мете пода на „помещенията, където президентът осъществява функциите си“ .... и бърше праха на факса. Много искам господин Славов да обясни какъв е механизмът, с който НЕ президентът, а заподозрени в шпионаж негови служители могат да бъдат отстранени и да им бъде потърсена съдебна отговорност?! Или в България всеки служител може да се скрие под шапката на президента до края на мандата му?! Никъде в конституцията не пише, че съветникът на държавния глава по сигурността и отбраната се ползва със същия имунитет като президента!

Защо всички пропускат факта, че „че след извършена компютърна експертиза на иззет от Илия Милушев телефон е установено, че в него има информация, отнасяща се до Държавната агенция. Той доброволно е предал и четири документа, които според прокуратурата са изнесени нерегламентирано от Държавната агенция „Разузнаване“. Според тълкуването на Славов прокуратурата трябва да подмине този факт, щото Илия Милушев е съветник на президента?!

Проектите на кукловодите се създават с години. На агент „Сава“ му създадоха образа на „борец за права и свободи.“ Кошлуков и той мина за „евроатлантик“, щото твърди, че е завършил в САЩ. Дори Симеон ви го натресоха като спасител и вие „повервахте“. Сега е времето на Радев. Единственото „доказателство“ за неговия „натовски“ уклон е фактът, че е учил в САЩ. Само да ви спомена, че е завършил 6,5 седмична програма в Squadron Officer School in Alabama.

През 1992 г. По времето, когато Любен Беров оглавява експертното правителство подкрепено от ДПС и БСП. Много ПРЕДИ България да влезе в НАТО. На такива обучение се изпращаха само най-верните кадри на партията. После пак е пратен там през 2002 – 2003 г., да затвърдят образа му на „евроатлантик“.

И докато си търсете оправдания, че военните по времето на соца били длъжни да станат членове на БКП, да ви припомня дами и господа, че Радев никой не го е бил по главата да става военен по соца, когато всеки се чудеше как да отърве казармата. Само не ми казвайте, че човек завършил Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ през 1987 г. не е бил политически „правилно“ ориентиран и верен на партията.

Искам да се обърна към всички, които четат моите постове и вместо да асимилират казаното в прав текст, те си ги „тълкуват“ по свой начин, незнайно защо, като подкрепа на ГЕРБ. Нито говоря с притчи като Христос, нито разказвам басни или приказки за да търсите „скрития смисъл“ и поуката. Изразявам се ЯСНО И ТОЧНО! Водена съм от ПРИНЦИПИ, а не от симпатии! Ако във всяка моя критика отправена към Радев и БСП виждате подкрепа за ГЕРБ - идете на лекар! Ако сте прочели 5 книги в живота си и си въобразявате, че в политиката всичко е черно-бяло, просто не четете постовете ми. Не са за вас! Да, искам да паднат ГЕРБ, но не искам Радев и БСП да дойдат на власт!

Не, не смятам, че Бойко ни „пази от комунистите“, но пък още по-малко смятам Радев, Нинова и Манолова за алтернатива. Не целя да „разводня“ протеста като попреча на „изконното право“ БСП да участва в него.

И понеже любимият коментар на някои хора е „нека първо да съборим ГЕРБ, пък после ще се делим на изборите“, аз като човек, който обича да има стратегия се заех със задачата отсега да мисля за после и да демонстрирам позицията си. Друг коментар, който много се котира и то от хора, които не са нито водещи протестите, нито заемат партийна позиция е „ама кой е казал, че ще се съюзяваме с комунистите?“. Просто искам да ви кажа, че като се стигне до момента на коалициите, никой няма да ви пита! Да ви напомня за Волен, който спечели много привърженици с виковете „К..ви на Бойко“... и накрая се коалира с ГЕРБ!

Радев е поредния проект на задкулисието. Брилянтно избран от Решетников като перфектния кандидат, на който балъците ще...

Публикувахте от Biliana Ambareva в Събота, 1 август 2020 г.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (17)

Пацо Перфектен, точен, честен и реален анализ!
Всеки можещ да чете българин трябва да се "имунизира" с него!
21.08.2020 17:01 / Отговор
МЪРЗЕЛИВИЯТ ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕР:РУМЕН РАДЕВ Е ЕЛЕМЕНТАРЕН ЧОВЕК(КАТО ВСЕКИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСИ НА ЖИВО) ТОЙ Е ОБИКНОВЕН РУСОФИЛ(ПО НАСЛЕДСТВО) , ЗА КОЙТО ПРЕДАТЕЛСТВОТО Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН(ОТГОВАРЯЩ НА ИНТЛЕКТУАЛНОТО МУ НИВО), ДА ЗАДОВОЛИ БОЛНИТЕ СИ АМБИЦИИ,ЗА УСПЕХ В ЖИВОТА.
ВИЖДА СЕ ЧЕ Е БОЛЕЗНЕНО АМБИЦИОЗЕН, ДОРИ ПО ТОВА, ЧЕ ПРЕНЕБРЕГВА ДАЖЕ НАЙ-БЛИЗКИТЕ СИ
НО МИСЛЯ ЧЕ НЯМА ШАНС ПРЕД БУДНИТЕ БЪЛГАРИ, КОИТО СА ЕВРООРИЕНТИРАНИ
22.08.2020 09:22
"Второ, кой притежава медиите в България? " Ако си отговорите правилно, няма да сте шарани!
Управителен съвет на „Съюза на издателите в България" през 2009г.:
Тошо Тошев – Председател на УС
Венелина Гочева – Зам. председател на УС
Светлана Шаренкова - Зам. председател на УС
Иво Прокопиев - Зам. председател и Главен секретар на УС
Валери Запрянов, главен редактор на списание „Тема”
Сашо Дончев, издател на в. „Сега”
Степан Ерамян, управител на Издателски къщи „Марица” и „Струма”
Тодор Батков, издател на в. ”Стандарт”
Петър Манджуков, управител на ПМ Прес ООД– издател на в. „Дума”
21.08.2020 17:59 / Отговор
Ролята на ББ "Тук трябва да се спомене, че и Бойко Борисов изигра важна роля в тази схема. Цецка Цачева беше всичко това, което не трябваше да бъде кандидатът на ГЕРБ. "
Едната хипотеза естествено е "подарък за БСП".
Другата хипотеза е преброяване на твърдия електорат - гласувалите за Цачева. Дори след напускането на Цветанов подозирам, че този електорат ще остане верен. ЗА такава хипотеза говори фактът, че Цачева е най-неподходящият кандидат според проучването на РИСИ.
21.08.2020 18:07 / Отговор
Проучването на РИСИ: Линк към проучването има в края на https://www.brodbg.com/news-3-228-Zascho_GERB_sche_nyama_da_predpochete_M_Popova_za_prezident.html
Сайтът се списва от Лазар Мурджев. За него:
"Ръководител на тази организация е Лазар Мурджев, син на Димитър Мурджев, личния телохранител на Живков. Твърди се, че навремето Людмила Живкова подозирала Мурджев, че е пратен от КГБ да ги следи изкъсо." - https://www.168chasa.bg/article/5914748
Друг знаков материал от Л.Мурджев - „Румен Радев – БРОД на светлината
Светлина! Повече светлина!“ - https://www.brodbg.com/b-news-3-631-Rumen_Radev__BROD_na_svetlinata.html
21.08.2020 18:11
Медиите са притежание на Пеевски, та дори и БНТ превзе.
21.08.2020 18:11 / Отговор
Тц Кой раздава честотите...?

"Имената на преките виновници са Георги Стойчев – председател на „Отворено общество” и Петко Георгиев. Срещу определена сума, направиха така, че честотите минаха в ръцете на Моника Станишева, а след това от нейните ръце – в притежание на Гергов. Според мен имаше и някакъв политически мотив – случи се преди първия мандат на Георги Първанов...."
Из "Бончева: Моника прилапа наследника на „Свободна Европа”, затвориха ни устите заради Първанов" /Фактор/
21.08.2020 18:18
Защо Борисов бе се кандидатира за Президент? Защото е много меркантилен, и не може да си върти корупционните схеми и огромните грабежи. А този анализ е един пълен боклук. Нищо ново под слънцето, огромно плюене, плюене, плюене. Това си могат подлогите на мафията. Но слава богу, младите се събудиха, и виждат реалностите. И каква е тази неистова омраза към Русия? Та ние сме славяни, с еднакъв мироглед, манталитет и духовност. Искам да подчертая, че съм отявлен германофил, когато играят мач българи и германци, аз съм за германците. Но смятам, че и германците, и руснаците са двигателите в развитието на човечеството. Дори си мисля, че един ден, ако до тогава не се разпадне ЕС, Русия ще бъде член на този съюз.
21.08.2020 18:23 / Отговор
Хе, хе Надмина госпожа ЛЪЖА!
21.08.2020 18:27
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети