Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. BIRD – пощенска кутия за компромати на задкулисието у нас

Мрежата

BIRD – пощенска кутия за компромати на задкулисието у нас

BIRD – пощенска кутия за компромати на задкулисието у нас - Tribune.bg

Източник: Блиц

Пощенска кутия за компромати срещу властта и съдебната власт, си отглеждат от години олигарсите у нас. Обслужващите ги „журналисти“ се представят за „независими“ и „трудно преживяващи“, но в действителност са на заплата при мафията.

Това стана ясно от представените в четвъртък доказателства, събрани от прокуратурата  по дело за търговия с влияние и организирана престъпна група, целяща отстраняването на ключови полицейски фигури и магистрати, сред които и на главния прокурор Иван Гешев.

На брифинга на прокуратурата бяха представени записи от разговори между задържания Дилян Георгиев, подземния бос Красимир Каменов – Къро и журналиста от BIRD Димитър Стоянов, в които се уговаря „разчистването“ на топполицаи и главния прокурор по две линии.

Чрез кошаревски свидетели. И чрез публикуването на доноси в няколко медии, за които отдавна се знае, че са под контрола на олигархията.

За цялото активно мероприятие пък от разговорите и бележките, намерени от разследващите, се оказва, че има уреден „неограничен финансов ресурс“ от „Цецо от Белград“.

Едва ли някой се съмнява, че става въпрос за банкера-беглец Цветан Василев, който от години е свързан с Атанас Чобанов от BIRD и често използва сайта му за своя защита и за саморазправа с враговете си.

В схемата са включени още румънецът с френски паспорт Овидиу Семенску, „Бобока“ и политическите формации „ПП“ и „ДБ“. Интересен момент е, че зад всички участници в схемите наднича и дългата ръка на комунистическите служби по времето на соца.   

За един от „главите“ на схемата – Овидиу Семенеску например се знае, че в миналото е бил свързан с румънския еквивалент на Държавна сигурност – „Секуритате“.

В записите с Къро пък Димитър Стоянов (чиято автентичност самият той потвърди преди няколко дни пред медията на Иво Прокопиев „Дневник“) поема ангажимент пред благодетеля си, че активно ще участва в кампанията по дискредитирането на главния прокурор чрез интервюта с Дилян Георгиев, който понастоящем се намира в следствения арест.

В схемата описана от Стоянов обаче се появяват две имена, също дълбоко свързани с мракобесната служба на соца у нас – Държавна сигурност. Според Стоянов Дилян Георгиев щял да дава интервю „първо при нас“, а после при Ваклинов – водещ на предаване в кабелна телевизия, на което продуцент е бившият доносник от Държавна сигурност Илиян Василев – агент „Сашо“.

„И при Веско Дремджиев ще го вкарам, само да каже, че иска да говори, ще го направя звезда“, обещава Стоянов на Красимир Каменов. Телевизионният водещ Веселин Дремджиев също е бивш сътрудник на ДС – агент „Богдан“.

Участието на поне двама бивши сътрудници на Държавна сигурност е от значение, с оглед целите, които се преследват, а най-вече и с оглед методите, които се ползват – оперативни комбинации, доносничество, вербуване на свидетели, готови да дават поръчкови показания.

Как е планирано да действа самата схема?

В един от записите се чува как Къро говори за „свидетели“, които очевидно са вербувани, за да участват в последващи действия и да дават поръчкови показания по адрес на главния прокурор, както и срещу полицейски началници, за което както стана известно е приготвена сумата от 400 000 лв.

„Само да ти кажа, че има трима свидетели вътрешни, техни хора. Тия са заминали…“, казва Къро по телефона в един от записите.

Освен с компромати, идващи от кошаревски свидетели, има данни, че заговорниците подготвят и доноси, които да бъдат разпространявани и по други линии.

Преди няколко дни медиите разкриха, че макар Димитър Стоянов да твърди, че с живеещия във Франция Атанас Чобанов водят „труден живот“, а сайтът им BIRD.bg „се издържа от малко дарения“, двамата, заедно с румънският им съдружник Атила Биро, са се захванали да организират активно мероприятие срещу обвинител №1.

За целта през цялата следваща седмица, на цял етаж в хотел в София, ще събират група от бъдещи „свидетели“. За да не будят подозрение сбирките, те ще бъде представени като обучителен семинар за разследваща журналистика.

На държаното в пълна анонимност мероприятие групата щяла да планира конкретните действия срещу главния прокурор, фабрикуването на манипулативни статии, както и последващата им употреба под формата на сигнали, с които Висшия съдебен съвет да бъде затрупан, след евентуалното приемане на поправките в НПК, свързани с възможността за разследване на главния прокурор.

Поправките се прокарват от адвокатски кантори, свързани с Цветан Василев и Иво Прокопиев, през служебния правосъден министър Крум Зарков. Самите сигнали обаче ще се основават не на реални факти, а на опорки, спуснати от тарторите на схемата, в това число и Цветан Василев

Укриващият се в Белград банкер, източил КТБ, успява да избегне почти 9 години правосъдието благодарение на закрилата на кремълския олигарх Константин Малофеев. Милионите, ограбени от банката, не за първи път се оказват основно средство за реализиране на руски интереси у нас.

Василев беше посочен преди няколко години от разследващите у нас като част от опита за държавен преврат у нас, известен още като „Плана България“, зад който стояха именно Малофеев и генералът от КГБ Леонид Решетников. Целта на плана беше с активи за близо милиард, обект на вторичен грабеж от страна на Василев и руските му покровители, да се финансира преориентирането на България към Русия.

Връзката на Василев с Атанас Чобанов също е ноторно известна. От години БГ емигрантът Чобанов живее в Париж под прикритието на учен и журналист. Същият е женен за рускиня и е зет на дългогодишния кореспондент на РИА Новости във Франция Виктор Онучко.

Чобанов открито обслужва интересите на банкера-беглец. Освен това редовно си партньорства с НПО-то за мръсни поръчки на задкулисието БОЕЦ.

Чобанов има и богат бекграунд в активни мероприятия, като сред жертвите на такива преди точно година бе и посолството на САЩ у нас.

През февруари 2022 г. избухна скандал, след като се оказа, че поръчковата „птичка“ на олигархията е записала тайно и без да го предупреди представител на US дипломатическата мисия, в опит да разгласи публично изфабрикуваните заплахи срещу собствената си персона.

На този фон предстоящата мръсна кампания, организирана от отряда за мръсни медийни поръчки на олигархията, звучи съвсем логично.

Произведена по съветски модел на мракобесните соцслужби, тя има за цел единствено да разчисти неудобните чрез компромати, като осигури на олигарсите, на които служи, възможността да довършат основната операция по овладяването на държавата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети