Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. BIRD.bg със заплахи към служители на „Telus”

Мрежата

BIRD.bg със заплахи към служители на „Telus”

BIRD.bg със заплахи към служители на Telus - Tribune.bg

Bird. Bg отправи заплахи към служители на „Telus” – фирмата, която според разследващия сайт модерира съдържанието на Фейсбук в България. На страницата във Фейсбук на Bird.bg журналистите пишат следното: „Това са част от служител/ки/те на „Telus”, фирмата, модерираща съдържанието на Фейсбук в България. Вероятно някои от профилните снимки са фейк. Вече разполагаме с координатите на десетки служители и сме пред моралната дилема да ги публикуваме, за да се окъпят в народната любов и да усетят какво е да блокираш достъпа на общественици и журналисти, които са против човеконенавистния путински режим, като в същото време отказваш да блокираш руските мурзилки, тровещи пространството с кремълски опорки.

И това е само началото, дечица от „Telus”. Помислете добре. Заплатката или репутацията? Вие сте над 3500. Някои не са замесени в тази мръсна работа. Но няма как да отсеем плявата от зърното. Единственият ви шанс за снизхождение е да станете информатори. Някои вече постъпиха разумно”, заявяват те.

Стотици са коментарите под публикацията. Една част от потребители подчертават, че модерирането за България на Фейсбук съдържание всъщност не се прави у нас. Други пък подчертават, че за МЕТА работят много малко от служителите на „Telus“. 

Neiski Tony

Bird.bg, съдържанието на български език се модерира в центровете на Telus International в Есен (Германия) и Дъблин (Ирландия). Преди да станат част от Telus International, тези две локации бяха част от CCC Digital. Така че тези другарки от София, въпреки че работят в Telus International, нямат никакво отношение към модерирането на съдържанието на български език. Политика на компанията е модерирането на съдържанието на даден език никога да не се извършва в същата държава. Така че в този случай информацията ви е грешна, защото това НЕ са хората, които правят белите.

Ilknur Ibryam

Ще подскажа само, че не се модерира в България. Точно, за да няма такова досване. Куцо, кораво и сакато ни модерира и нивото е даже по-ниско от трол фабриките. Няма решение за хибридната война, освен ако на Мъск не купи и МЕТА.

Zdravko Fedushev

Тука бая се изложихте. Най-малкото трябва да сте наясно, че „Telus” отговаря за стотици проекти. Как преценихте, че някой сложил си в профила „Telus”, модерира съдържание във Фейсбук? Жалко, че напоследък емоциите ви наделяват пред фактите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати