Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Битият от Кирил Добрев социалист: Псуваше като каруцар, иска да е като Бойко Борисов

Мрежата

Битият от Кирил Добрев социалист: Псуваше като каруцар, иска да е като Бойко Борисов

Снимка:

Политическите организатори, очевидци на свадата, споделиха, че не знаят как ще продължат да работят под ръководството на Добрев до края на изборния цикъл на БСП.

Зам.-председателят на партията Кирил Добрев притиска членове на партията да гласуват за него на предстоящия вътрешен избор за председател на БСП, пише Епицентър.бг.

За това разказва Евгений Белий, който вчера си навлече гнева на втория човек в столетницата.

Вчера Кирил Добрев си е изпуснал нервите в централата на „Позитано“ 20, нахвърлил се с долни псувни и употребил физическа сила спрямо организационния работник в партията Евгений Белий.

Присъствалите на екшъна разказват за „разклатено психическо здраве и липса на кондиция у втурналия се към лидерския пост в БСП“.

Добрев посегнал на Евгений Белий – политически организатор в „Организационен отдел” и то в коридорите на централата на социалистите на „Позитано“ 20, споделиха втрещени свидетели.

Нервите на кандидата за лидер на столетницата явно не издържат и той  за всеобща учуда на другарите си вдигнал ръка с невъобразими обиди срещу Белий.

Ето и разказа на Белий:

„По време на опeрaтивката имаше служебен спор във връзка с организационни въпроси за конференциите, които са останали за провеждане по области и Бузлуджа. Аз казах, че онзи ден разговарях с другaрите от Русе във връзка с ходенето на Бузлуджа.

Добрев отвърна, че от Русе няма да излязат хора на Бузлуджа, а пък аз докладвах, че съм разговарял с ръководството в Русе и оттам увериха, че може да не са толкова автобуси, колкото са били досега, но ще се опитат да поканят максимален брой хора на Бузлуджа.

Тогава Кирил Добрев каза: Аз съм разговарял също.

Отговорих му: С едни и същи хора може би разговаряме - различно.

И тогава той се обърна към мен: Ти много не говори, защото сега ще извадя подписката на Русе срещу тебе.

Казах: Добре. Извади я! Кой е против мен?“, разказа Белий, върху когото минути по-късно се стоварил гневът на Добрев.

Приключила оперативката, социалистите тръгнали да излизат от залата и тогава в коридора Добрев нервно тръгнал да налита на бой.

Бабаитският екшън се случил на 3 етаж на „Позитано“ 20 пред 10 човека. Между тръгналия да удря и жертвата му застанал врачанският местен лидер Ивайло Лилов.

„И в присъствието на другите ми колеги каза, че ще ми е...п....м... и че той направил това, което майка ми не е направила за мен.

Аз политах: Какво?

Кирил Добрев ми отговори: Ти ще идваш като просяк пред моя кабинет и така ще те изритам лошо“, споделя Белий.

Пред Епицентър.бг Кирил Добрев коментира случката като „емоционален разговор“.

Белий разказва и за други свои разговори с Добрев:

„Преди започване на пълния цикъл за избор на лидер Добрев ми каза: Какво ще кажеш аз да стана председател на партията?

В личен разговор му отговорих....

Първо го попитах - това сериозно ли го говори, или е някакъв трик с повишаване на избирателната активност на прекия избор.

Добрев отговори Сериозно е!.

И аз тогава му казах – ти да въртиш къщата ставаш, да организираш, да даваш, но за тази позиция се иска политически авторитет, който ти нямаш.

Отговорът му беше: Бойко Борисов да не е по-добър?

И с това разговорът приключи“.

Политическите организатори, очевидци на вчерашната свада, споделиха, че не знаят как ще продължат да работят под ръководството на Добрев до края на изборния цикъл на БСП.

Те са категорични в опасенията си за психическото здраве на Добрев и се притесняват, че това може да се повтори.

„Проблемът е оттук нататък в каква обстановка ще се работи за довършването на пълния цикъл за прекия избор и конгреса“, чудят се социалисти от „Позитано“ 20, присъствали на изблиците на Добрев.  


Коментари (6)

социалист от Красна поляна 2.04.2016 г. Човек на Янаки Стоилов печели с телефонен натиск в Красна поляна. Според социалисти зам.-председателят на партията Янаки Стоилов хвърлил всички сили в Красна поляна, за да спечели неговият доверен кадър Евгений Белий. Обработката на делегатите на конференцията вървяла по няколко линии. Стоилов звънял лично на всеки от тях, твърди социалист от Красна поляна. Самият Белий също намерил време да пие кафе с почти всеки делегат. В резултат на това Белий успял да „изстиска” победа с 4 гласа пред юристката Надя Динчева. Тя бе кандидат за кмет на района, има опит от участие в избирателните комисии в не един избор.
Освен като член на Лявото крило в БСП, в средите на столетницата Белий е известен като човека, който разпертушини организациите в Пазарджик и Стрелча.
http://epicenter.bg/article/Chovek-na-Yanaki-Stoilov-pecheli-s-telefonen-natisk-v-Krasna-polyana/97387/2/0
26.06.2020 13:35 / Отговор
кесо Ето това е истинска "другарска критика". Това може да стане само в партия с "утвърдени демократични традиции", както отдавна ни убеждават темпераментните "другари" от "Позитано" 20, според които те били най-демократичната партия в България. И изглежда са напълно прави, защото само в партия с такива "демократични традиции" може така "открито", по "другарски" да си казват "кривиците". Все пак гледайте да не се избиете, ей, че то "червената демокрация" понякогиш е опасна!
26.06.2020 13:52 / Отговор
социалист от Красна поляна Прав сте, "утвърдени демократични традиции" в случая с този "другар" са когато те изберат за председател с протекция и под натиск.
26.06.2020 14:26
балтов чарк абе кире, баща ти навремето спазари и хариза мандата като търгаш от ,,лъвов мост,, , ама ти му засра очите. що не идеш да се лекуваш в суходол, виж си алкохолната муцуна - и кога си трезвен приличаш на пиян или нещо друго... тя и корнела-та не става, ама ти хептен. какво си се разперчил, твоя гъз се храни от такива като мен, а на всичкото отгоре си и много грозен.
27.06.2020 00:17 / Отговор
Балтов, То аз не виждам кой става.
27.06.2020 19:52
Истината е, че просто е един хулиган, не става за лидер. Благодарение на баща си, се издигна кариерно в партията. И повечето комунисти си натикаха децата в БСП.
29.06.2020 11:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още