Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Благодаря ти Господи, че при тия млади телевизорни невести, си ме опазил скромен стар ерген

Мрежата

Благодаря ти Господи, че при тия млади телевизорни невести, си ме опазил скромен стар ерген

Благодаря ти Господи, че при тия млади телевизорни невести, си ме опазил скромен стар ерген - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на известният актьори и диктор Янко Лозанов

Ерген съм аз!

Стар ерген. И бих добавил, все по-стар...

И както се разбира - нищо не разбирам от жени!

От млади и красиви пък - съвсем!

Обаче, загледах се за първи път в ЕРГЕНЪТ. Разбира се - със страх и трепет, че ще ме споходи ужасът на безпощадно осъзнаване за безвъзвратно пропилян живот. Натрапчиво и лепкаво усещане за самота, горчива болка от пропуснатите срещи и низ от нереално сладки "вчера", погубени завинаги сред грешките на суетата, глупостта и младостта.

Загледах се и тъжно осъзнах, че мъката от собственото ми ергенство бе изместена от друга, по-голяма болка. Но не към мойта собствена съдба, а към представата за красота и ценност на днешните свободни млади хора, които схващат скверното за "допустимо", а грозотата, посредствеността и кича са възвеличили на пиедестал.

Огромна пустош! Всеподавяща! Гигантска нравствена разруха! Отсъствие на всяка сянка от духовност, износени тела и темперамент, материализъм, спящи сетива, нула въображение и чиста индивидуалност - матрица, щампа, поза, имитация, и грозна мисъл, и нежелание и невъзможност да прикрият развалата, която пъпли вътре в същността. Не ги спасяват даже режисурата, концептуалните решения на целия формат, които старателно и методично утвърждават ниското, а пустословното, безпомощно говорене в сценария за нравствено въздигане, за дирене на любовта, подронват леко и необратимо самата стойност и значение на тази дума. Горките млади българки! Горките ние! Горко ни, ако това е днешния ни идеал за младост, хубост и жена. От двадесет и шест жени - каква чудовищна антиселекция! Какъв ли ум, какъв перверзен "кастинг" е постигнал този потресаващ резултат. (Признах си вече - преди малко, горе, че аз нали, изобщо нищо не разбирам от жени! И кой съм аз, изобщо, че да съдя - в интимното съм истински провал!)

Но, като мъж поне и като зрител - днешен българин, си мисля - коя от тия бих си взел за мен!

И честно, казвам ви го - ни-ко-я!

За всичките пари на тоя грешен свят, не бих избрал нито една от тия там!

За всяка бих се срамувал дори да постои до мен!

Там нямаше нито една - да знаеше коя е, към какво е вярна и дали е българка, въобще! И би ли открила нещичко в света, което да не би направила за повечко пари!

Лица, очи, ръце, коси, устни. Мисли, "чувства" и сълзи. Гърди, нозе, мечти, фасети, гласове - прокъсани, продрани, мътни, жалостни остатъци от някогашни български момичета - зловещи кукли, протегнали се алчно към пустинята на суетата и на низостта.

Потънахме дълбоко в продажност и развала, алчност и порок, и искаме да убедим очите си, че то - потъването ни е някакси забавно, бляскаво, красиво. Че не е фатално, че е приемливо!

Благодаря ти Господи, че остарях преди да видя тоя парад на грозотата и порока, за да не може да ме зарази!

Благодаря ти, че при тия млади телевизорни невести, си ме опазил скромен стар ерген.

Че спасително са ме подминали ЕРГЕНЪТ и МОМИТЕ му, и жалката пародия на битиви!

Благодаря Ти, че в живота срещам красиви, скромни, добродетелни и чисти - блестящи духом български жени.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ергенът
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати