Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Блъсков: Захаросаният харвардски мошеник Кирил Петков е излъгал в още една декларация

Мрежата

Блъсков: Захаросаният харвардски мошеник Кирил Петков е излъгал в още една декларация

Снимка:

„Захаросаният харвардски мошеник излъгал в още една декларация. Не може да бъде! Нали? Може, може. Този път по закона за защита от корупция. През цялото време докато бил фалшиф министър, въпросният е бил управител на три фирми. И още е“. Това написа във Фейсбук Петьо П. Блъсков . По думите му до ден  днешен Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ управлява “Волаком” АД, както и двете дружества - “ПроВиотик”АД и “Майкъл Кирил”ООД,

„Това е невъзможно да се е случило без знанието на едноличния диктатор. За всички лъжливи декларации, рецидивистът ще понесе отговорност по НК“, пише още Блъсков.  

Проучване на „Труд“ установи, че този  път документът с невярно съдържание  е по чл.35 ал.1 т. 1 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. В него Петков декларира, че не упражнява търговска дейност и не е член на орган на управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, търговско дружество или кооперация.

Декларацията е с дата 25 май, а входящият ѝ номер е от 8 юни 2021 г. , Според чл. 113 на Конституцията членовете на Министерския съвет не могат да заемат длъжности и да извършват дейности, които са несъвместими с положението на народен представител (ал.1). Народното събрание може да определя и други длъжности и дейности, които членовете на Министерския съвет не могат да заемат или извършват (ал.2).
В правилника на Народното събрание чл. 131, ал. 2 пише, че народният представител няма право да участва в управителни или контролни органи на търговски дружества и кооперации.

В декларацията си за несъвместимост, която Петков подава в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество посочва, че участва в управлението на 7 дружества. Там документът е регистриран на 14 юни (два дни по-късно от срока по закон). В тази декларация бившият служебен министър на икономиката пише, че е член на борда на директорите на три НП0 - на фондациите “Център за икономически стратегии и конкурентоспособност”, “Център за приложни изследвания и иновации”, сдружение “Да запазим Корал”, както и на “Майкъл Кирил” ООД, “Провиотик” АД, “Скиноа” ООД и “Верита” АД.

Справка в Търговския регистър показва, че Кирил Петков е напуснал част от управителните органи на част от фирмите си, а по отношение на други не е предприел никакви действия. До ден днешен бившият служебен министър на икономиката управлява “Волаком” АД, както и двете дружества - “ПроВиотик”АД и “Майкъл Кирил”ООД, чиято основна дейност е производството на различни разновидности на хранителната добавка “ПроВиотик”. В тези дружества не са предприети никакви действия за промени в управлението.  


Коментари (43)

Гражданин Да си понесе отговорносто
21.10.2021 14:48 / Отговор
Гражданин Да си понесе отговорносто
21.10.2021 14:49 / Отговор
А сестра има ли А сестра има ли?Или после ще я търсиме?
21.10.2021 14:53 / Отговор
Аз бе Защо му е сестра?- ти ще я заместиш!!! Орално, анално че и вагинално!
21.10.2021 20:35
Енджъл До кога ще вярваме на месии минаха доста ,било то шоумени(Бареков,Слави) било то мними политици а сега и на Харвардци.Време е да прогледнем.
21.10.2021 15:02 / Отговор
Живко За който и да се огледаме, все ще го осерат.
22.10.2021 09:24
Енджъл Когато миналата година нямаше нито маски нито защитни костюми нито ваксини,Борисов обърна цяла България (с джипа) да търси фирми които да ги произвеждат.Сега когато всичко има се оакъхме.
21.10.2021 15:16 / Отговор
Анастас #
Джипкаъа беше основе лайтмотив на
Костовашките Кретени и на Койкикевите Отрепки ...
Мда ...
(обобщително)
21.10.2021 16:43
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема