Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. БЛИЦ: Дясната ръка на Божков организирал протестите на Мая Манолова срещу Борисов

Мрежата

БЛИЦ: Дясната ръка на Божков организирал протестите на Мая Манолова срещу Борисов

Снимка:

Текст на Агенция БЛИЦ

Дългогодишният приближен до Васил Божков адвокат Явор Хайтов е играл главната роля в организирания от Мая Манолова протест на 23 май срещу премиера Бойко Борисов и неговото правителство. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника. След бягството си в Дубай, Божков се е доверил почти изцяло на приятеля си Хайтов в опитите си да се върне в България, което минава през предсрочни избори и нов кабинет. Ракетата-носител на Божков се казва Мая Манолова.

Не случайно преди няколко дни хазартният бос пусна СМС, в който твърди, че не я е подпомагал за изборите в София. Истината, обаче е много по-различна. Тайната цел на обвинения в 18 престъпления е да направи всичко възможно, за да превърне Манолова в свой основен политически коз на реабилитацията си. Което би било възможно, ако не през кметския, то през премиерския пост.

Подозира се, че Хайтов, който натрупа немалък опит в политиката като зам.-вътрешен министър и народен представител е топлата връзка по оста Манолова - Божков и е помогнал не само логистично за протеста със столчетата  пред сградата на Министерския съвет. Хайтов е получил още по-сериозни функции в структурата на Божков, тъй като неговия консилиери Георги Попов изчезна от страната заедно с него.

Хайтов не само повече от 20 години адвокатства на Божков, но е и негов личен съветник по юридическите въпроси. Негов основен помощник в делата на Божков е и друг адвокат Славчо Марков, който се познава с Божков още от времето в което ръководеше различни отдели в бившата служба ЦСБОП (днешна ГДБОП). Дейността на Марков бе разобличена от дългогодишния съдружник на Божков в хазартния бизнес - Цветомир Найденов.

Явор Хайтов стои в лявата част на Божков по време на излизането му от полицейски разпит. Плътно вдясно е адвокат Славчо Марков, бивш ръководител на отдели в бившата ЦСБОП Третата сюжетна линия в сценария на Божков за разклащане на държавното управление е певицата ЛиЛана, която бе закопчана от Спецпрокуратурата по обвинение в злоупотреба с европроекти. Спестените от данъци 700 милиона лева със сигурност са мощно средство за прокарване на задкулисни интереси не само във видимата част на политическия небосклон, но и в кулоарите на властта. Затова е добре прокуратурата да направи задълбочена проверка на имотното състояние на плетеницата от лица, с които се е обградил Божков през годините на криминалния Преход, в които от чейчаджия се превърна в милиардер.  


Коментари (1)

Страхил САМО ЦСКА!!! СМЪРТ ЗА СИНИТЕ!
05.07.2020 03:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още