Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Борецът Даниел Александров с нова победа и инициатива, насърчаваща младите да спортуват

Мрежата

Борецът Даниел Александров с нова победа и инициатива, насърчаваща младите да спортуват

Борецът Даниел Александров с нова победа и инициатива, насърчаваща младите да спортуват - Tribune.bg
Снимка:

Даниел Александров е български състезател по класическа борба. 29-годишният ни борец е участвал в голям брой състезания и има редица постижения. Притежател е на два бронзови медала от европейските шампионати през 2018 и 2019-та година, както и бронзов медал от европейските игри в Баку, които се състояха през 2015-та година. През 2016-та година взема участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро и стига до осминафиналите.  Тази година пък Даниел печели сребърен медал в категория до 82 килограма на европейското първенство, което е голям личен успех и така неговите медали от европейски първенства стават четири. Важно е да отбележим за него и че е горд двукратен носител на най-престижното отличие на България в класическата борба – златният пояс „Никола Петров“. Интересен скорошен факт е, че асът на борците в класическия стил, заедно с партньора си Георги Наумов, прерязаха лентата на сдружение „Дупница спорт“. Намеренията им са да насърчат младите да спортуват, а също така и да възобновят провеждането на коледен турнир по борба. Даниел споделя, че подготовката е от особено значение за всеки един спортист, независимо от неговата дисциплина. Поддържането на форма предразполага към доближаване до заветната цел и перфектна изява на предстоящите състезания. Именно затова Александров добавя, че спортните зали и тренировките, които провежда, са от особена важност за неговото развитие и това е причината да избере и препоръча базите на Pulse Fitness&Spa.

В интервюто на „Актуално” може да се запознаете от близо с най-актуалните неща, свързани с Даниел Александров.

1.Как върви подготовката ти към момента и как се отрази пандемията върху нея?

Аз имам големия късмет да живея в къща и успявах да се готвя горе долу добре по време на карантинния период, но нашият спорт е такъв, че ми трябват партньори за добра тренировка и не се получи подготовка на пълна пара.

2.През изминалия уикенд се проведе държавното първенство по борба. Как мина то за теб?

Състезанието се проведе в два дни, като още първия ден двама от опонентите ми се отказаха да се борят срещу мен. На полуфинала беше един от най-големите ми конкуренти – Росиан Дермански. Успях да го надвия със 7:1 и това ме класира за финала, който се оказа една от най-лесните ми победи срещу Радослав Русев.

3.Голямата цел, предполагам, е квота за олимпийските игри – така ли е?

Ами, да. Една от главните цели е спечелването на квота, но най-голямата винаги е била олимпийският връх.

 4.Наскоро стартира инициативата „Дупница спорт“, в която се стараеш да насърчиш младите да спортуват. Как върви, разкажи малко повече?

 Аз и мой много добър приятел и колега - Георги Наумов, се стараем да запалим младите да спортуват повече и не само да спортуват, а да бъдат отговорни граждани. Надявам се да запалим повече малки хора, тъй като това е само и единствено за тяхно добро. Предстои ни да възродим един коледен турнир по борба, който не се е състоял близо 10 години. 5.Спечели сребърен медал на еврошампионата по борба в началото на годината. Сега през призмата на времето как гледаш на отличието си? - Щастлив съм, че прескочих полуфинала на голямо състезание, защото досега беше пречка. Имам над 5 загубени полуфинала. Вече гледам към върха и знам, че мога и заслужавам заради всички усилия и лишения, които полагам. Също така искам да благодаря на жена си и дъщеря ми за подкрепата, която ми оказват. 6.След три бронзови медала и един сребърен, време ли е за следващата крачка към златото? - Мисля, че е крайно време да стъпя на върха. Знам, че там ми е мястото!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати