Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Борис Станимиров: ПП като лоялна на Радев може да направи БСП управляваща партия

Мрежата

Борис Станимиров: ПП като лоялна на Радев може да направи БСП управляваща партия

Снимка:

От Фейсбук профила на Борис Станимиров

Когато в предишните две неуспешни Народни събрания срамежливо се споменаваше БСП като математическа необходимост за постигане на мнозинство от 121 депутата, интимната мисъл беше, въобразените като "партии на промяната" да излъчат правителство, което БСП да подкрепи, за да не се налага да го подкрепят ГЕРБ и ДПС.

Самите "партии на промяната" вкупом се кълняха, че "партиите на статуквото" са ГЕРБ, ДПС и БСП и че те трябва да спрат да управляват за да стане хубаво. В последната седмица от последната кампания Христо Иванов отговори на Лозан Панов, че ако са искали да управляват с БСП са можели да го направят в два предишни парламента, а редица активисти на ДБ се възмутиха от Панов, заради "спекулацията" че се канят да управляват с БСП.

Днес БСП си е наместила официално дебелия комунистически глутеус на масата, мандатоносителят някак небрежно я третира като една най-нормална "партия на промяната", просто една от четирите, на която се полагат втори по големина брой министри в правителството, че и председател на НС.

БСП е майката на корупцията, мафията, мутрите, пленената държава, олигархията и на анти-европейските и анти-атлантическите настроения в обществото. Всички девианти след нея, които са се изявили на полето на безобразията, просто са копирали нейния челен опит или са влезли в създадените от нея бандитски схеми.

В името на това най-после да има редовно правителство и България да получи шанс да излезе от политическата криза, БСП може по крайно снизхождение и допущение да получи шанс математически да подкрепи "промяната", срещу което да преживее исторически катарзис. Но не да го играе самата промяна.

Разбира се, "Продължаваме промяната" като лоялна на Президента партия може да поеме отговорност да направи от БСП управляваща партия. Но тогава останалите граждани ще имат своето пълно право да постъпят с това правителство (и председател на НС) по начина, по който те и техните родители през последните 30 години обичайно постъпват с правителствата на БСП.

П.С. Дано новото НС, ако избере Корнелия Нинова за Председател да заседава в Зала "Георги Кирков" на Партийния дом! Там повече ще им отива, а и ще са по-защитени от радостта на суверена.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема