Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Борислав Цеков: Бойкот на машинното гласуване!

Мрежата

Борислав Цеков: Бойкот на машинното гласуване!

Борислав Цеков: Бойкот на машинното гласуване! - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Борислав Цеков, председател на Института за модерна политика, доктор по конституционно право в БАН, университетски преподавател и политик       

Бойкотирайте машинното гласуване. Няма никакви гаранции - подчертавам ни-как-ви! - че данните от машините няма да са манипулирани. Индивидуалната разписка, която ще получите от машината се пуска в отделна кутия, а не в избирателната урна. Тези разписки НЕ се броят - прочетете Методическите указания на ЦИК. Накрая се вписват в секционния протокол направо обобщени данни, разпечатани от машината без никакво сверяване с разписките. Софтуерът може да се манипулира от техническото лице, което поддържа машината и да подмени данните. Няма никакъв контрол и никаква прозрачност - каквото изплюе машината, на юнашко доверие. Нито секционната комисия ще разбере дали обобщените данни от машината са достоверни, нито застъпници и наблюдатели могат да направят нещо.

Дайте своя вот с хартиена бюлетина. Така възможностите за манипулация са значително по-ограничени, защото хартиените бюлетини се броят физически от членовете на секционната комисия. Броят се пред очите на партийни представители и застъпници, и на наблюдатели от гражданския сектор.

Бойкот на машинното гласуване!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети