Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Борислав Цеков: Не 5, а 15 чужди езика може да знае един човек. Tова не го прави годен за министър-председател

Мрежата

Борислав Цеков: Не 5, а 15 чужди езика може да знае един човек. Tова не го прави годен за министър-председател

Снимка:

От профила във Фейсбук на Борислав Цеков, председател на Института за модерна политика, доктор по конституционно право в БАН, университетски преподавател и политик 

Не 5, а 15 чужди езика може да знае един човек. И не само по шахмат, а и на олимпиада по квантова механика може да е шампион. Но ако няма и ден административен стаж и е без понятие за механизмите на държавната власт, това не го прави годен за министър-председател.

Моите уважения към достиженията на шахматистката Стефанова, но Слави Трифонов със същия успех можеше да я прати да прави сърдечни операции. Издигането на подобни кандидатури показва от една страна тотално неразбиране на политическия процес и на отговорностите пред държавността. Но заедно с това сочи и каква е девалвацията през последните години на политиката в България. Поведението на Слави Трифонов и неговата група е подигравка с българския народ. Храчка по държавността и конституционализма. И забележете, това самозабравило се партайгеносе дори не намери кураж да се изправи лично пред гражданите и да им каже кого предлага и защо се отказва от мандат. Направи го през Фейсбук страницата си, която сигурно дори не поддържа сам, а се списва от някой като Ванката.

Но не е виновен този, който яде зелника. Всичко това е заслуга на онези, които гласуваха за подобни арогантни и невежествени недоразумения в изборите. Срам!                                                                                          


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още