Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Борислав Цеков: На тези избори ще се гласува и за Истанбулската конвенция и джендър-идеологията

Мрежата

Борислав Цеков: На тези избори ще се гласува и за Истанбулската конвенция и джендър-идеологията

Снимка:

От фейсбук профила на Борислав Цеков

Освен за всичко друго, в тези избори ще се гласува и за Истанбулската конвенция и джендър-идеологията. Онези, които пеят приспивната песен "въпросът е приключен, защото има решение на КС", трябва да знаят, че въобще не е приключен. Натискът от Брюксел е огромен.

С пакет от промени в различни закони, привържениците на джендър-идеологията в парламента могат лесно да заобиколят пречката, която създаде нератифицирането на Истанбулската конвенция. Ако имат обществена подкрепа за това, т.е. ако са получили достатъчно депутати в новия парламент - това е единственият измерител на народната воля. Не фейсбук статусите. Гласовете в урната.

Ясно е кои партии са "за", кои "против". Въпрос на елементарна проверка е онези, които не са ориентирани, да се ориентират. В крайна смеика всеки ще направи своя избор, според разбиранията и пристрастията си. От този избор ще проличи дали наистина на мнозинството от българските граждани им е толкова важно да запазим "майка" и "татко" или им е все едно, че ще станат "родител 1" и "родител 2".

Дали искат в детските градини и училищата да промиват мозъците на децата с новата лисенковщина, че всеки можел да си смени пола по желание и прочие. Това е ценностен избор, който е много по-важен от мимолетната партийна конюнктура "стани да седна" или кой бил статукво, пък кой протест, пък кой промяна. С вота си хората ще кажат какво им е важно и България ще се движи в тази посока.

 Та, думата ми е - преди да отидете до урните, замислете се кое ви е важно, какво искате и какво не искате да случва в България. И гласувайте (или не гласувайте) с ясното съзнание, че носите отговорност за избора си. Защото управниците не се назначават нито от "Козяк", нито от Митрофанова, нито от чужди нашественици. Определят се от тези, на които вие с гласовете си, дадете достатъчен брой депутати, за да прокарват закони и да избират министри. От нищо друго!

Та, ако нещо ми е интересно в тези избори, то е именно какъв избор ще направи България по темата с Истанбулската конвенция и джендър-идеологията. Защото Брюксел само това чака - промяна в общественото настроение по темата у нас. И ще ни започнат по конспекта на Сорос.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още