Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Борите се, за да инсталирате на власт друга част от олигархията и да си осигурите дълговечност на властта

Мрежата

Борите се, за да инсталирате на власт друга част от олигархията и да си осигурите дълговечност на властта

Снимка:

Политологът доц. Огнян Минчев, Фейсбук

„Възстановяват държавността“, уволняват държавни служители без да спазват процедурите по закона, назначават на ключови държавни позиции политически активисти на подследствени олигарси, заплашват журналисти, че трябва да си ходят защото питат за причините всичко това да се случва. Обяснението? Оправданието? Правят го, защото трябва да се справят с олигархията, да я свалят от власт.

Г-н президент § сътрудници, ние не сме идиоти. Вие се борите с едната част на олигархията, за да инсталирате на власт друга нейна част и за да осигурите дъговечност на собствената си власт. Подготвяте избори, за които вашите инфлуенсъри твърдят, че пак няма да произведат правителство - т.е. легитимно управление.

Ние знаехме всичко това още през лятото. Затова не подкрепихме вашите протести. Ние искаме олигархията да си отиде, а демокрацията да се завърне. Ние не искаме местата на досегашните олигарси да се заемат от новите олигарси, чиито политически активисти и лобисти вие започнахте да назначавате на държавни служби от ден първи на вашето правителство. Защо ги назначавате? Да не би да сте получили някакви услуги от стопаните им?   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още