Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Боян Юруков пита: Дали в Източна Германия е имало недоволни от затварянето на децата заради Чернобил?

Мрежата

Боян Юруков пита: Дали в Източна Германия е имало недоволни от затварянето на децата заради Чернобил?

Снимка:

 От Фейсбук профила на Боян Юруков:

 По време на инцидента в Чернобил комунистите в България престъпно мълчат. Из източна Германия обаче са обявили и са взели мерки.

Една колежка от там разправяше, че са взели редица ограничения. Почти не е можело да се излиза. Три месеца като деца са били изцяло затворени. Още толкова време на са ходили на площадки и училища.

Та в контекста на сегашната ситуация и възгласите как ограниченията се отразяват на психиката и интелектуалното развитие на децата, се чудя как тогавашните мерки са се отразили на нашето поколение в източна Германия. Без online обучение, без ресурси като Уча.се, без видео обаждания до приятели и близки и при много повече хора живеещи на по-малко място. Дали е имало подобни възгласи да не се затварят децата? В България ясно - никакво травмиране, но за сметка на това щедро съм събирал радиация още на следващия ден на пясъчника.  


Коментари (4)

Тартаковер Никаква радиация не си събрал на пясъчника, събрал си само вяра в лъжата. Както безброй други като тебе, здраво зомбирани от лъжата за връзката на Чернобил с България. Много мина от тогава, натрупаната с години и повтаряна лъжа, вече по Гьобелсовия метод стана "истина".
Но не е истина! Истина е за онези, които обичат да ги лъжат, мразят да проверяват, доверяват се на онзи който вижда, че са лесно манипулируеми и естествено се възползва от глупостта и доверчивостта. Както бабите безброй години вярно хвърлят пари от балкона, въпреки предупрежденията за измама.
Които внимателно са чели и изследвали онова време, не са пропуснали информацията, че радиоактивния облак е заобиколил България в посока Белгия, Холандия и по-на север. Много малка част е засегнала нашата държава. Кой знае, може пък Господ да е българин, както навремето възкликна Мичмана.
За всеки случай ще добавя още един щрих от документалната книга на Светлана Алексиевич "Чернобилска молитва"
29.11.2020 15:07 / Отговор
Тартаковер " По данни от наблюденията на 29 април1986 висок радиационен фон е бил регистриран в Полша Германия, Австрия,Румъния, на 30 април в Швейцария,и Сев. Италия, на 1 и 2 май във Франция, Белгия, Холандия, Великобритания, Сев. Гърция, на 3 май в Израел, Кувейт, Турция...
По нататък следват на 4 май в Китай, на 5-и в Индия, на 5 и 6 в САЩ и Канада..."
Някъде да прочете България ? Можеш да прочетеш цялата документална книга, ужасяваща е със своя натурализъм и фактологическа истина. Но разбира се,едва ли ще го направиш. Къде по-лесно е да приемеш и повтаряш една формирана мантра. Тук е пълно с примитивни хора, добре си избрал медията. Аз се опитвам понякога да ги науча на нещо, винаги с факти, винаги с аргументи, винаги с посочване на истина, на източник, и винаги получавам плюнки, храчки и псувни. Сега ще е същото, знам го. Защото българите не са 80 % дебили, но тук коментиращите 90 % са такива. Затова знам, че желанието ми да ги науча на нещо тук е "Кауза пердута".
29.11.2020 15:25 / Отговор
Гнус! Алооо, зачисленият към Tribune трол, В КГБ ли си специализирал???
29.11.2020 16:11
И това им е най-умния трол, мъка. Те от "нашта" партия защото са знаели накъде ще тръгне облака затова не са ни притеснявали. Иначе щяха за всичко подробно да ни информират - по първа програма, и манифестациите щяха да отменят, да. За Германия какво да кажем - излиза, че и през социализма душманите им са били по-човечни, отколкото нашите през демокрацията, които и сега лъжат, че коронавирусът не убива.
29.11.2020 19:00

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още