Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Бойко Борисов показа ремонтирания тунел „Витиня“ (ВИДЕО)

Мрежата

Бойко Борисов показа ремонтирания тунел „Витиня“ (ВИДЕО)

Снимка:

„Днес се пуска движението и в тръбата за София на тунел „Витиня“. Тя е с нова облицовка, хидроизолация, отводнителна и дренажна система, асфалтова настилка, система за видеонаблюдение, пожароизвестяване, вентилация, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват по-висока безопасност на пътуването.“ Това сподели във Фейсбук премиерът Бойко Борисов и показа видео на обновения тунел.

„Тунелът е дълъг над 1 км, като той е в експлоатация от 1984 г. Бяха възникнали много сериозни проблеми по конструкцията, което наложи затварянето му за ремонт. За усилване на тунела и попълване на кухините между първичната облицовка и скалния масив е инжектиран специален бетонов разтвор през направени за целта 3000 отвора“, обясни Борисов.

В тунела ще има и аварийни връзки между двете тръби - две пешеходни и една шосейна. При авария връзките ще се ползват за евакуация на хора и автомобили, както и за достъп на линейки, пожарни и други специализирани автомобили.

 

Днес се пуска движението и в тръбата за София на тунел "Витиня". Тя е с нова облицовка, хидроизолация, отводнителна и...

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 18 март 2021 г.  

Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още