Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Бойко Борисов показа ремонтирания тунел „Витиня“ (ВИДЕО)

Мрежата

Бойко Борисов показа ремонтирания тунел „Витиня“ (ВИДЕО)

Бойко Борисов показа ремонтирания тунел Витиня (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

„Днес се пуска движението и в тръбата за София на тунел „Витиня“. Тя е с нова облицовка, хидроизолация, отводнителна и дренажна система, асфалтова настилка, система за видеонаблюдение, пожароизвестяване, вентилация, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват по-висока безопасност на пътуването.“ Това сподели във Фейсбук премиерът Бойко Борисов и показа видео на обновения тунел.

„Тунелът е дълъг над 1 км, като той е в експлоатация от 1984 г. Бяха възникнали много сериозни проблеми по конструкцията, което наложи затварянето му за ремонт. За усилване на тунела и попълване на кухините между първичната облицовка и скалния масив е инжектиран специален бетонов разтвор през направени за целта 3000 отвора“, обясни Борисов.

В тунела ще има и аварийни връзки между двете тръби - две пешеходни и една шосейна. При авария връзките ще се ползват за евакуация на хора и автомобили, както и за достъп на линейки, пожарни и други специализирани автомобили.

 

Днес се пуска движението и в тръбата за София на тунел "Витиня". Тя е с нова облицовка, хидроизолация, отводнителна и...

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 18 март 2021 г.

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати