Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Божанов: Беше грешка, че с 63 депутати поехме отговорност като за 121. И опонентите ни се възползваха

Мрежата

Божанов: Беше грешка, че с 63 депутати поехме отговорност като за 121. И опонентите ни се възползваха

Божанов: Беше грешка, че с 63 депутати поехме отговорност като за 121. И опонентите ни се възползваха - Tribune.bg
Снимка:
Божидар Божанов, ДБ

От Фейсбук профила на депутата от ПП-ДБ Божидар Божанов

Трябва да направя едно уточнение, защото в последните дни не бяхме (аз вкл.) прецизни в изказванията си и виждам разумна критика към това.

Ще бъдем опозиция на управление на ГЕРБ, ДПС и (както изглежда) ИТН, по силата на нетния изборен резултат, а именно, че избирателите (всички - и гласуващи, и негласуващи) ни оставиха трети, а не защото гласувалите за нас искат да сме опозиция.

Разбираме, че едва ли има избиратели, които гласуват за някой, за да е в опозиция - гласува се за това кой да определя посоката на страната. И затова благодарим на тези 300 хиляди, които въпреки грешките ни смятат, че можем да водим страната напред. Но на тези избори не получихме мандат да правим това.

Това беше и една от грешките ни - че с 63 депутати поехме отговорност като за 121. И опонентите ни се възползваха от това.

На тези избори все пак получихме мандат да работим за реформа в съдебната система, за антикорупционни политики, за европейско развитие на страната, за по-бързо въвеждане на електронно управление. И за това ще работим в парламента, без значение какво управление се формира.

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати