Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Breaking. Bg“: Атанас Атанасов в заговор за запазване на шефския пост в ДСБ

Мрежата

„Breaking. Bg“: Атанас Атанасов в заговор за запазване на шефския пост в ДСБ

Breaking. Bg: Атанас Атанасов в заговор за запазване на шефския пост в ДСБ - Tribune.bg
Снимка:

Радев готви нов „десен“ проект, начело с Димо Гяуров, който да „нулира“ ДБ

Шефът на ДСБ в оставка Атанас Атанасов прави отчаяни ходове да спаси началническия си пост в партията, научи Breaking. Bg.

Бившият шеф на НСС по времето на Костов подаде оставка през зъби и с триста зора след катастрофалния резултат на „Демократична България“ на изборите през ноември. Още по време на кампанията тя му бе поискана от местни организации на ДСБ в 24-и избирателен район в София, заради отстраняването на зам.-председателя на партията Цецка Бачкова като водач на листата.

След изборите Атанасов бе подложен на унищожителна критика от структурите на партията. Постът му сега виси на косъм, защото апетити имат Бачкова, евродепутата и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев и председателят на структурата в столичния район „Лозенец“ Елена Спасова. Затова лидерът на ДСБ в оставка прави спешни совалки сред структурите пред конгреса на 12 февруари, за да бъде преизбран като Христо Иванов.

Атанасов е привиквал шефовете на структурите в страната на тайни срещи, за да си гарантира подкрепа срещу обещания за назначения във властта, твърдят запознати.

Преизбирането на Атанас Атанасов ще ускори разпада на ДСБ, прогнозират анализатори.

Според тях Румен Радев вече е в официална война с правителството затова се готви спешно нов ляв проект, начело с военния министър Стефан Янев, Мая Манолова, Атанас Пеканов, Кирил Добрев и изхвърлени от Корнелия Нинова бивши социалистически кадри.

В същото време „Дондуков“ №2 готвят и нов….“десен проект“, който да нулира Христо Иванов и Атанас Атанасов. Информирани източници твърдят, че начело на този „десен“ проект ще застане бившият директор на Националната разузнавателна служба-НРС по времето на Костов - Димо Гяуров. Към „десния проект“ Радев ще се опита да прилъже избирателите на ДСБ, „Да, България“ и сие.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати