Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Breaking.bg: Адвокат на Божков е връзката между него и Бойко Рашков

Мрежата

Breaking.bg: Адвокат на Божков е връзката между него и Бойко Рашков

Снимка:

Арестуваният през миналото лято Славчо Марков предложил назначението на Елена Фичерова-Караиванова за шеф на кабинета на вътрешния министър.

Адвокатът на Васил Божков - Славчо Марков е топлата връзка между обявения за издирване с 19 обвинения бизнесмен и вътрешния министър Бойко Рашков, научи Breaking.bg.

Именно Марков е предложил юристката от партията на Черепа за началник на кабинета на вътрешния министър.

На 12 май първи съобщихме, че служебният МВР-шеф е назначил за шеф на политическия си кабинет Елена Павлова Фичерова-Караиванова, учредител на партията на Черепа „Българско лято“, член на Изпълнителния съвет и кандидат-депутат от нея в 23 МИР-София.

Вчера Бойко Рашков заяви, че не знаел, че Фичерова-Караиванова е била такава, не познавал Васил Божков, а бил го срещал преди много години в станцията на Министерски съвет във Велинград.

Истината обаче е доста по-различна, твърдят запознати. Рашков има топла връзка със Славчо Марков. Марков е бивш началник в ЦСБОП, сега ГДБОП. Познанството му с Бойко Рашков датира именно от съвместната им работа през 90-те години на миналия век, когато служебният вътрешен министър бе директор на Националната следствена служба-НСлС.

70-годишният Славчо Георгиев Марков е обвинен за престъпление по чл. 321, ал. 3, пр. 2, т. 2, вр. ал. 2 от НК за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков – Черепа.

По отношение на обвиняемите Славчо Георгиев Марков и Веселин Кирилов Балтов с определение на Специализирания наказателен съд от 05 юли 2020 г. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. С определение на Апелативния Специализиран Наказателен съд от 22 октомври 2020 г. по отношение на Марков е наложена окончателно мярка за неотклонение „домашен арест“.

В дома на Славчо Марков са открити снимки и лични данни за прокурори и следователи, които са пряко ангажирани с разследването срещу Божков. Две седмици преди акцията на властите Васил Божков пусна снимки от „външно наблюдение“ на прокурор Ангел Кънев. В къщата на Славчо Марков в софийския кв. „Симеоново“ е открита и информация, съдържаща и имената децата на служител на държавното обвинение.

Според публикацията на Черепа снимките му били предоставени от симпатизант и обеща да разкрие подробности за натиска на прокуратурата над НАП, но след ареста на Марков не разкри нищо.

Именно адвокатът е предложил на Рашков Фичерова-Караиванова за шеф на кабинета на вътрешния министър.

Връзката на Божков със Славчо Марков бе разкрита от собственика на „Ефбет“ Цветомир Найденов, основен свидетел срещу Черепа.

„Зaщo Чeрeпa ce рaзпиca вчeрa тoлкoвa мнoгo cлeд тeзи aрecти ?! Cтрaннo нaли? Тoй зa aрecтa нa жeнa cи нe e пиcaл нищo…

Чeри гo e cтрaх…. cтрaх гo e, чe Cлaвчo Мaркoв, aкo ce рaзприкaзвa, Чeри щe гo нaтoвaрят нa вoeнeн caмoлeт и щe гo дocтaвят oщe дoвeчeрa нa лeтищe Coфия“, написа тогава във Фейсбук Найденов.

Ако Бойко Рашков искаше да направи проверка за житието-битието на началника на политическия си кабинет, можеше да „чукне“ в търсачките в интернет. Щеше да му отнеме една минута.

Името на Фичерова-Караиванова фигурира в учредителния протокол на партия „Българско лято“ от проведената онлайн сбирка на учредителите на 3 януари 2021 година. Освен това името ѝ е отбелязано в клипа на партията във видео в Ютюб канала на Божков, публикувано на 5 януари 2021 година.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още